Luka Modrić

 JAVIER SORIANO Afp
MOŽE OBORITI NIZ REKORDA

Ako se to dogodi, Modrić bi mogao postati najveći u povijesti Reala! Sve ovisi o odluci samo jednog čovjeka

Hrvatski kapetan imat će priliku postati najtrofejniji igrač u povijesti Kraljevskog kluba
Piše: Vito TomasObjavljeno: 29. travanj 2024. 11:14

Kako se približava kraj još jedne sezone ponovno se intenziviraju priče o budućnosti Luke Modrića. Iako se još sa sigurnošću ne može reći koji će dres hrvatski kapetan nositi iduće sezone, čini se da bi to već 13. uzastopnu godinu mogao biti dres Real Madrida.

Već dulje vrijeme traju rasprave o novoj Modrićevoj destinaciji, najkonkretnije poteze povukao je Dinamo otvoreno pozivajući Modrića da ponovno obuće plavi dres, a posljednjih dana čak je i slovensko Celje, na poticaj bivšeg trenera Dinama Damira Krznara, najavilo da na ljeto idu po 38-godišnjeg Vatrenog. U priči su dakako i egzotične lokacije poput američkog MLS-a, no i Saudijske Arabije, od gdje je otvoren poziv Modrić dobio od Ivana Rakitića.

Postoji i mogućnost da Modrić poslije oproštajnog Eura odluči objesiti kopačke o klin, no to je najmanje realna opcija, gledajući predstave koje hrvatski veznjak pruža u posljednje vrijeme. Po Modrića sezona nije najbolje krenula, pao je u nemilost trenera Carla Ancelottija te je prvi put u karijeri priliku dobivao prvenstveno s klupe. Tako se još zimus pisalo da će Modrić na kraju tekuće sezone sigurno napustiti Real, međutim Modrić se s vremenom prilagodio svojoj novoj ulozi i izvukao svoj maksimum.

image
STRINGER Anadolu Via Afp

A s tim je Modrić ponovno podsjetio na svoju bezvremensku klasu i natjerao čelnike Reala da ne odustanu samo tako od njega. Nije, jasno, još uvijek ništa razriješeno, no kako u posljednje vrijeme odišu španjolski mediji sve je izglednije da će Modrić i iduće sezone nositi bijeli dres.

A dođe li do toga Modrić će u brojnim poljima imati priliku postati apsolutni rekorder Galacticosa. Već u posljednjem susretu, u 1:0 pobjedi Reala protiv Sociedada, Modrić je upisao 527. nastup u dresu Kraljevskog kluba, čime se na trećem mjestu stranaca s najvećim brojem nastupa u dresu Reala izjednačio s Robertom Carlosom. Ispred Modrića samo su Brazilac Marcelo s 546 nastupa i francuski napadač Karim Benzema sa 648 odigranih utakmica. Jasno je da bi Modrić, ako bi i iduće sezone igrao za Real, barem s drugog mjesta skinuo nekadašnjeg suigrača Marcela.

image
THOMAS COEX Afp

No, Modrić bi ostankom u Madridu mogao doći do nečeg puno značajnijeg i prestižnijeg. S obzirom da je Nacho Fernandez najavio svoj odlazak na kraju sezone, Modrić bi od trenutnih igrača postao igrač s najdužim stažem u Real Madridu. Nadalje, Modrić bi time imao priliku postati igrač s najviše trofeja u povijesti madridskog kluba! Dovoljno je da Kraljevski klub podigne barem jedno odličje u sezoni 2024./2025.

Modrić je u dosadašnjih 12 sezona s Realom osvojio 24 trofeja, među kojih je i rekordnih pet Liga prvaka. Trenutno s Nachom zauzima treće mjesto vječne ljestvice, a ispred njih su upravo Benzema i Marcelo s jednim trofejem više. Real je ove sezone još u igri za dva trofeja, domaće prvenstvo i Ligu prvaka, te će se Modrić, ukoliko se ne dogodi čudesni preokret u Primeri, prvog mjesta domoći već do kraja svibnja. A ostane li u Madridu i iduće sezone, imat će veliku priliku osamostaliti se na vrhu ljestvice igrača s najviše trofeja i još jednom potvrditi status apsolutne legende kluba.

Linker
29. travanj 2024 11:15