Tom Lockyer objašnjava kako će mu defibrilator spasiti život

 SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK/TWITTER/SCREENSHOOT
LOCKYEROV POVRATAK

VIDEO Srušio se usred utakmice, defibrilator mu spasio život: ‘Ovdje je žica koja ide u srce‘

Dizajniran je da ga ‘šokira‘, ako to bude potrebno
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2024. 21:50

Prije više od dva mjeseca kapetan Lutona, Tom Lockyer, doživio je srčani udar tijekom utakmice protiv Bournemoutha. Nastavak njegove karijere bio je pod velikim upitnikom, no prema svemu sudeći Velšanin se priprema za veliki povratak na travnjake.

Jedan od preduvjeta za njegov povratak najljepšoj sporednoj stvari na svijetu bio je ugrađivanje defibrilatora, sprave koja nadzire ritam srca i koja će spasiti njegov život, ako to bude potrebno.

image
SEAN RYAN/IPS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Ovo je moja borbena rana. Defibrilator je tu, kao što možete vidjeti, a ovdje je žica koja ide u srce. Defibrilator konstantno nadzire moj srčani ritam i ako on ode izvan određenih parametara, dizajniran je da me "šokira" - objašnjava Lockyer na snimci.

- Mislim da baterija traje deset godina, nadam se da ga neću nikad zatrebati, ali tu je kao mjera opreza - zaključio je.

Kada će se Lockyer vratiti na teren zasad nije poznato, ali bi si to trebalo dogoditi još ove sezone. Nešto što je bilo nezamislivo prije dva mjeseca kada je bez svijesti ležao na travnjaku...

Linker
01. svibanj 2024 00:13