PAUL ELLIS Afp
Spektakl na Old Traffordu

VIDEO: Manchester United prekrasnim golovima zakomplicirao Liverpoolu borbu za naslov, Fernandes zabio s centra

Susret odigran na Old Traffordu završio je rezultatom 2:2
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 07. travanj 2024. 18:32

Sjajnu utakmicu odigrali su Manchester United i Liverpool u 32. kolu Premier lige. Susret odigran na Old Traffordu završio je rezultatom 2:2, te je tako United dodatno zakomplicirao samu bornu za naslov prvaka Engleskoj.

Goste je u vodstvo doveo Luis Diaz u 23. minuti. Nakon izvedenog kornera Darwin Nunez je prenio loptu na drugu stranu, a tamo se našao Kolumbijac i pospremio loptu iza Onane. Liverpool je nastavio svoju dominaciju, a na poluvremenu Manchester United je ostao bez upućenog udarca prema golu Liverpoolu.

Pogodak pogledajte ovdje.

Iz svojeg prvog pokušaja United je i zabio, a strijelac je bio Bruno Fernandes. Branič Liverpoola Jarell Quansah u 50. minuti poslao je lošu povratnu loptu koja je završila kod Fernandesa, a Portugalac je udarcem s polovice terena fantastično matirao istrčalog Kellehera i zabio za izjednačenje rezultata.

Pogodak pogledajte ovdje.

image
PAUL ELLIS Afp

Nakon zabijenog pogotka United je malo "prodisao", ali Liverpool je nastavio s pritiskom. Unatoč tome, pogodak za 2:1 postigli su domaćini. Kobbie Mainoo, Unitedov 18-godišnjak, sjajnim je udarcem u 67. minuti doveo Crvene vragove u vodstvo. Primio je loptu u šesnaestercu, okrenuo se i preciznim udarcem u drugi kut savladao Kellehera.

Pogodak pogledajte ovdje.

Nakon zabijenog pogotka United je krenuo u zatvaranje utakmice, a takav pristup rezultirao je nastavkom pritiska sa strane Liverpoola. Pritiskali su gosti konstantno, a iz jedne takve situacije Wan Bissaka je srušio Elliota u svojem kaznenom prostoru. Jedanaesterac je realizirao Mohammed Salah i ponovno poravnao rezultat na 2:2 u 84. minuti.

Pogodak pogledajte ovdje.

Liverpool se sada pravnao s vodećim Arsenalom, obje momčadi imaju po 71 bod, jedan više od trećeg Manchester Cityja. United je na šestom mjestu s 49 bodova.

Linker
07. travanj 2024 18:36