Christopher Nkunku je utqakmicu napustio ozlijeđen

 JUSTIN CASTERLINE Getty Images Via Afp
REMI PROTIV BORUSSIJE

VIDEO: Chelsea zbog ozljede ostao bez najskupljeg ovoljetnog pojačanja. Je li za sve kriv travnjak?

Već nakon 20-ak minuta iz igre je morao izaći Christopher Nkunku
Piše: SNObjavljeno: 03. kolovoz 2023. 08:40

Vodeći europski klubovi diljem svijeta igraju pripremne utakmice, a u Chicagu su se susreli Chelsea i Borussia Dortmund. Rezultat utakmice bio je 1:1, a londonska momčad je na njoj zbog ozljede izgubila veliko ovoljetno pojačanje.

Na golove se čekalo do same završnice utakmice. Prvo je u 80. minuti Marius Wolf bio najspretniji u šesnaestercu Chelseaja nakon jednog kornera za Borussiju i doveo svoju momčad u vodstvo. I izjednačujući pogodak je pao nakon prekida igre. Igrala se 89. minuta kada je Chelsea imao slobodan udarac s desne strane nakon kojeg je Mason Burstow glavom postigao gol za konačnih 1:1.

Golove pogledajte ovdje i ovdje.

Chelsea je na ovoj utakmici zbog ozljede ostala bez svojeg najskupljeg ovoljetnog pojačanja. Naime, u 22. minuti je iz igre izašao 60 milijuna eura plaćen Christopher Nkunku kojeg je zamijenio Mihajlo Mudrik. Francuski nogometaš je iz igre izašao zbog problema s koljenom, a engleski mediji javljaju kako još uvijek nije poznat stupanj ozljede. Nkunkuovoj ozljedi je možda kumovalo i katastrofalno stanje travnjaka na kojem se igrala utakmica. Igrači obje momčadi su se žalili na travnjak.

Inače, momčadi su od prve minute istrčali u sljedećim sastavima:

Chelsea: Kepa - James, Silva, Colwill, Chilwell - Gallagher, Fernandez - Sterling, Chukwuemeka, Nkunku - Jackson.

Borussia: Meyer - Ryerson, Sule, Hummels, Bensebaini - Sabitzer, Ozcan, Reus - Malen, Moukoko, Adeyemi.

Linker
27. travanj 2024 23:58