DARREN STAPLES Afp
PRENOSE ENGLEZI

Velikani su stajali u redu za potpisom Matea Kovačića, Maldini je osobno došao u London, a onda - veliki obrat

S kapetanskom trakom nastupio je četvrtu utakmicu u nizu, a Plavci u tom periodu ne znaju za poraz
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 20. ožujak 2023. 17:11

Mateo Kovačić ranije se ovog mjeseca povezivao s mnogim klubovima, ponajviše s Liverpoolom, Manchester Cityjem i Milanom, koji su izrazili interes za dovođenjem hrvatskog nogometaša u svoje redove u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku. Štoviše, talijanski Planet Milan pisao je kako se Kovačić u Londonu našao sa sportskim direktorom Rossonera, Paolom Maldinijem. Međutim, sada pak mediji bliski klubu prenose kako je situacija potpuno drugačija, i u Chelseaju razmišljaju o produljenju ugovora koji mu ističe u ljeto 2024. godine.

image
ADRIAN DENNIS/AFP/PROFIMEDIA Adrian Dennis/afp/profimedia

Kako su Cesar Azpilicueta i Thiago Silva izvan stroja zbog ozljeda, prema hijerarhiji kapetanska traka pripala je Kovačiću koji ju je ovog vikenda u remiju protiv Evertona (2:2) nosio oko ruke četvrtu utakmicu u nizu. Dodajmo kako pod njegovim vodstvom na terenu, Plavci nisu poraženi u niti jednoj od te četiri utakmice, a Hrvat je postigao i pogodak u prošlome kolu protiv Leicester Cityja (3:1). Također, na terenu je bio i do 82. minute uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund (2:0) te ga u nastavku natjecanja čeka susret protiv suigrača iz reprezentacije i mentora Luke Modrića kao i protiv njegovog bivšeg kluba Real Madrida.

S druge strane, TeamTalk piše kako je Liverpool alternativu za Kovačića pronašao u jednom drugom igraču iz momčadi Grahama Pottera, a radi se o engleskom reprezentativcu Masonu Mountu. Ovaj 24-godišnji veznjak u nekoliko je navrata odbio pregovarati o novom ugovoru s čelnicima kluba, a kako mu tekući ističe na kraju iduće sezone, Chelsea će pokušati zaraditi nešto na igraču koji nije u obećavajućoj formi otkako je završio Mundijal u Kataru.

image
OSCAR BARROSO Dppi Via Afp

Novim bi ugovorom Kovačić produžio vjernost klubu za kojega nastupa već pet sezona od kojih je jednu proveo na posudbi baš iz Real Madrida. Prije nego li je igrao za Kraljevski klub, branio je boje milanskog Intera u kojega je 2015. godine prešao iz Dinama.

Linker
13. travanj 2024 07:59