GEOFF CADDICK Afp
SLABE OCJENE

U Engleskoj pljušte kritike nakon debakla, nije pošteđen ni Hrvat: ‘Nemoćan u napadu, izblijedio je..‘

Loše ocjene pokupio je i Portugalac koji je stigao krajem zimskog prijelaznog roka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. veljača 2023. 21:35

Čak 13 golova palo je u ovosezonskom dvomeču Tottenhama i Leicestera. U rujnu su Spursi slavili 6:2 u Londonu, ali u subotu su se loše proveli u jazbini ‘Lisica‘. Poveli su golom Rodriga Bentancura, a onda se Leicester izredao pred vratima Frasera Fostera s četiri pogotka.

Ivan Perišić igrao je do 75. minute i dojam je da je njegova prezentacija bila nešto bolja u odnosu na suigrače. Algoritam SofaScore-a dao mu je višu ocjenu od svih startera ekipe izuzevši strijelca Bentancura. No, engleski mediji ne bi se složili s takvom procjenom.

- Perišićev ubačaj izazvao je gužvu i prethodio pogotku, ali trenutno je izvan forme i slabo mu ide po lijevoj strani. Više se ne uspinje prema protivničkim vratima. Prilikom pogotka za 1:1 nije pratio strijelca Nampalysa Mendyja i samo je mogao gledati kako lopta leti u gornji desni kut - napisao je Football London u svom osvrtu, koji mu je dao ocjenu 4 na skali od 1 do 10.

image

Slavlje Leicestera

GEOFF CADDICK Afp

Igra hrvatskog reprezentativca u napadačkom segmentu osnovna je zamjerka i drugih engleskih medija.

- Ništa nije isporučio u gornjoj trećini terena, ni kada bi ga Harry Kane proigrao, ni kada je imao šansu za ubačaj - piše 90min uz ocjenu 3, a nižu su dobili jedino Pedro Porro, Japhet Tanganga (2) i Eric Dier (1).

Za Diera kažu da je "pretjerano rezerviran i oklijevao je u prostoru između defenzivne i vezne linije", a Tanganga "je omogućio Leicesteru da dosljedno iskorištava prostor po desnoj strani".

Evening Standard nešto je blažih kriterija, Perišića je ocijenio peticom, ali i uputio kritiku zbog slabog angažmana u drugoj dionici.

- Dva puta približio se protivničkim vratima u prvih 15 minuta, ali slabo je odradio napadačke zadaće. U drugom poluvremenu potpuno je izblijedio.

Engleski mediji navode da je Pedro Porro bio jedan od najgorih igrača na terenu. Portugalski desni bek i veznjak stigao je krajem zimskog prijelaznog roka kao posuđeni igrač iz Sporting Lisabona, a debitantski nastup neće pamtiti po dobrom.

- Protivnici su ga neprestano izbacivali iz igre - komentar je glasila 90min, koji mu je dao ocjenu 2.

Tottenhamu u utorak slijedi utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Milana na San Siru, a ligaški dojam mogu popraviti u dva nadolazeća londonska derbija. Prvo protiv West Hama iduće nedjelje, a im dolazi Chelsea tjedan dana kasnije.

Linker
12. svibanj 2024 23:11