Thomas Zilliacus

 HEIKKI SAUKKOMAA/Afp
‘SMRTNO SMO OZBILJNI‘

Stigla i treća ponuda za kupnju Uniteda. Finski biznismen želi polovicu dionica prepustiti navijačima

‘Naša je ponuda, koja podrazumijeva uključenost navijača na dosad neviđene načine, najbolja za klub‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 19:50

Manchester United do ljeta će završiti u drugim rukama. Obitelj Glazer dobila je tri nove ponude, jače od 4,5 milijarde funti (oko pet milijardi eura) koliko je iznosila najveća u prvom krugu prodaje. Glazeri traže šest milijardi funti (6,8 milijardi eura) i po svoj prilici će ih i dobiti.

image
PAUL ELLIS Afp

Nove ponude poslali su šeik Jassim Bin Hamad Al Thani, sir Jim Ratcliffe, ali i finski biznismen Thomas Zilliacus koji se financijski ne može nositi s konkurentima, ali zato je dao zanimljivu ponudu. On, naime, želi kupiti polovicu Uniteda, dok bi drugu polovicu kupili navijači koji bi tako sudjelovali u odlukama. Prethodno je Zilliacus apelirao šeika Jassima i sir Jima Ratcliffea da "udruže snage" i "zajedno kupe klub".

image

Joel Glazer i Avram Glazer

OLI SCARFF Afp

- Pozvao sam svoja dva glavna rivala, sir Jima Ratcliffea i šeika Jassima, da udruže snage sa mnom kako bismo zajedno kupili klub i na taj način usmjerili više novca u Manchester United, od kupnje igrača do nadogradnje stadiona. Međutim, nisam dobio nikakav odgovor pa sam povećao svoju prvu ponudu. Vjerujemo da je naša ponuda, koja podrazumijeva uključenost navijača na dosad neviđene načine, kao i vrijednosti na kojima će se graditi budućnost kluba, najbolja za klub i njegove navijače. Smrtno smo ozbiljni u našoj želji da kupimo klub. Učinit ćemo ga najboljim klubom na svijetu i značajno ćemo povećati već ogromnu bazu navijača diljem svijeta nudeći navijačima posvuda neviđene načine da se uključe - poručio je.

Linker
10. svibanj 2024 19:23