PAUL ELLIS Afp
NEĆE GA ŠTEDJETI

Srpskog napadača čeka teška kazna zbog velikog incidenta: ‘Hvala mu što je bio jadan i glup‘

Povodom incidenta srpskog nogometaša Fulhama oglasio se Engleski nogometni savez
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2023. 06:57

Aleksandar Mitrović dobio je izravni crveni karton u okršaju FA Cupa protiv Manchester Uniteda. Prvo je žestoko protestirao i izvrijeđao suca Chrisa Kavanagha, a potopm ga i odgurnuo. Iz Engleskog nogometnog saveza (FA) oglasili su se priopćenjem u kojem stoji da ‘standardne tri utakmice suspenzije za ovakav prekršaj nisu dovoljne‘.

FA još nije donio konačnu odluku o Mitrovićevoj kazni, a u FA-u čekaju izvješće samog suca Kavanagha kako bi donijeli konačnu odluku.

"Standarna kazna u slučaju za nasilničko ponašanje Aleksandra Mitrovića nije dovoljna. Mitrovićevo ponašanje i riječnik bili su neprimjereni, uvredljivi i prijeteći", stoji između ostaloga u priopćenju FA-a.

Kolumnist Daily Maila Chris Sutton rekao je da bi srpskog napadača trebalo suspendirati do kraja sezone, a to bi bio težak udarac za Fulham koji će u preostalih 11 premierligaških utakmica pokušati dohvatiti Europu.

A drugi novinar Daily Maila Oliver Holt bio je još žešći spram Mitrovića.

U tekstu pod naslovom: ‘Moderno je poludjeti u nogometu, ali Mitrović i Silva razbili su mit. Ljutnja nije dobra, izgledali su kao mali, iracionalni ljudi, idioti. Ljudi koje treba žaliti, a ne diviti im se‘.

image
PAUL ELLIS Afp

"Možda bismo trebali biti zahvalni Silvi i Mitroviću za ponašanje uslijed poraza od Uniteda. Možda bismo im trebali zahvaliti na načinu ponašanja kojim su se pokazali kao vrlo jadni i glupi. Možda bismo im se trebali zahvaliti zbog toga što su koštali svoj klub šanse da prođu u polufinale FA Cupa. Oni su razbili mit o ljutnji koja nije dobra. Obojica su s pravom dobili pohvale za dosadašnji rad u sezoni, ali sada su izgledali idiotski, iracionalno i treba ih žaliti. Možda im dugujemo što su tu svoju ružnu stranu pokazali na televiziji pred djecom i odraslima. Možda im trebamo zahvaliti što su nas podsjetili da bijes u profesionalnom nogometu pojačava epidemiju fizičkog i psihičkog zlostavljanja sudaca u ovoj zemlji, šzo je jedan od najvećih problema modernog nogometa", napisao je Holt, uz dodatak da će Mitrović biti sretan ako ga FA suspendiura samo do kraja sezone.

Paolo di Canio kažnjen je s 11 utakmica suspenzije zbog guranja suca Paula Alocka u prsa 1998. godine, zbog čega je ovaj pao na travnjak.

U utakmici protiv Manchester Uniteda kod Fulhama su još pocrvenili i Willian i menadžer Marco Silva.

Linker
03. svibanj 2024 23:54