Mohamed Salah 

 OLI SCARFF Afp
EGIPĆANIN OKITIO JELKU

Salah božićnom čestitkom uzburkao fanove, spomenuo Gazu i izazvao veliku ljutnju: ‘Još jedno razočaranje‘

‘Ove godine dolazimo do Božića teška srca i dijelimo bol onih obitelji koje tuguju‘
Piše: SNObjavljeno: 25. prosinac 2023. 14:24

Mohamed Salah islamske je vjeroispovijesti, no svake godine drži se ponekih običaja ususret Božiću. Nogometaš je i ove godine okitio jelku, vidljivo je na njegovom Instagramu, no objavom je podijelio javnost budući da se osvrnuo i na stradale u Gazi.

"Božić je vrijeme kada se obitelji okupljaju i slave. Uz brutalni rat koji se vodi na Bliskom istoku, posebno smrt i razaranja u Gazi, ove godine dolazimo do Božića teška srca i dijelimo bol onih obitelji koje tuguju zbog gubitka svojih najmilijih. Molim vas, me zaboravite ih i ne navikavajte se na njihovu patnju. Sretan Božić", napisao je Salah iznad objavljene fotografije.

Naravno, objava čovjeka od 63 milijuna pratitelja brzo se proširila internetskim svijetom, a sudeći po komentarima, mnogi nisu zadovoljni viđenim. Dok jedni dižu palac u znak solidarnosti, drugima očito smeta što je Salah "odabrao stranu" ili što se uopće upliće u politička događanja.

"Nažalost, kontinuirano nas razočaravaš, ne predstavljaš nikoga osim Arapa", jedan je od komentara.

"Hodat ćeš sam", podrugljivo kaže drugi referirajući se na navijačku pjesmu Redsa "You‘ll never walk alone".

"Opet ovo radiš? Više te ne pratimo", piše u jednom od komentara koji je izazvao najviše reakcija.

Eto, težak je život nogometne zvijezde. Dok se Salah nije oglašavao o ovoj temi, mnogi su ga osuđivali i provlačili kroz naslovnice. Sada kada to čini, svejedno ima problema...

Linker
29. travanj 2024 10:03