FABRICE COFFRINI Afp
POTVRDA S OLD TRAFFORDA

Sada je službeno! Manchester United smijenio Solskjaera, evo tko slovi kao najveći kandidat za nasljednika

Ole Gunnar Solskjaer dobio je otkaz na mjestu trenera u uglednom Manchester Unitedu.
Piše: SNObjavljeno: 21. studeni 2021. 12:00

Nakon što je u subotu Manchester United teško nastradao na ligaškom gostovanju kod Watforda (1-4) bilo je jasno kako će Norvežanin još vrlo kratko potrajati kao trener u klubu s Old Trafforda. Uostalom, ranije tijekom sezone također se prilično glasno govorilo o njegovom odlasku.

"Manchester United objavljuje da je Ole Gunnar Solskjaer napustio menadžersku poziciju. Ole će uvijek biti legenda u Manchester Unitedu i sa žaljenjem smo donijeli ovu tešku odluku. Proteklih par tjedana je bilo razočaravajuće, ali to ne smije zasjeniti posao koji je obavio zadnje tri godine. Zahvaljujemo Oleu najiskrenije na obavljenom poslu. Njegovo mjesto u povijesti Manchester Uniteda je osigurano. Michael Carrick će preuzeti momčad u nadolazećim utakmicama, dok klub nađe privremenog menadžera do kraja sezone", stoji u priopćenju Manchester Uniteda.

U nedjelju se tako hitno sastalo čelništvo kluba koje je odlučilo da Solskjaer više neće biti trener prve momčadi, a klub je u potrazi za njegovim nasljednikom, s tim da otočki mediji najčešće u tom kontekstu spominju Francuza Zinedine Zidanea.

Do dugoročnijeg rješenja momčad s Old Trafforda će voditi dvojac Darren Fletcher i Michael Carrick. Manchester United trenutačno se nalazi na sedmom mjestu prvoligaške ljestvice.

U klub je 48-godišnji Norvežanin došao 2018. godine iz Moldea, a podsjetimo kako je Solksjaer uspješne godine kao igrač u Man. Unitedu proveo od 1996. do 2007. No, kao trener je bio bitno neuspješniji te nije osvojio ni jedan trofej, a kao najveći uspjeh ostaje mu drugo mjesto u Premier ligi prošle sezone.

Linker
02. svibanj 2024 21:01