Todd Boehly

 NIGEL KEENE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nigel Keene/dppi/Shutterstock Editorial/Profimedia
PIŠE THE TIMES

Rodila se nova revolucionarna ideja: All Star momčad Premiershipa protiv All Star momčadi La Lige?

Ideja novog vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja naišla je na ismijavanje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. rujan 2022. 09:55

Na Otoku i šire odmah je optužen za pokušaj ‘amerikanizacije‘ nogometa nakon što je predložio dvoboj All Star momčadi Premier lige koje bi bile podijeljene na Sjever i Jug.

Jedna druga slična ideja pojavila se ovih dana u medijskom prostoru, a riječ je o spektakularnom dvoboju All Star momčadi engleske Premier lige i španjolske La Lige.

The Times piše kako su planovi trenutačno u razmatranju, a u tom općem nacrtu spominje se i mogućnost slične revije sa zvjezdanom postavom Bundeslige, pa možda i još neke jake nogometne lige.

Novca nikad dosta, pa je Boehlyjeva ideja modificirana, jer klubovi su shvatili da bi tu mogli dobiti dodatni izvor prihoda. Naravno, takve bi se utakmice igrale diljem svijeta kako bi se povećala globalna publika Premier lige i ostalih prvenstava koja bi se priključila.

Naravno da s prijedlogom nisu oduševljeni premierligaški menadžeri, koji ionako na redovnoj bazi kukaju kako je kalendar pretrpan. The Times pak piše kako bi se takve revijalne utakmice igrale u ljetnim mjesecima, ili tijekom zimske stanke.

U izvještaju se tvrdi kako bi premierligaški klubovi uskoro mogli i javno stati iza ove zamisli, no tek treba vidjeti kakav bi bio odgovor iz drugih liga...

Linker
19. travanj 2024 13:51