BENJAMIN CREMEL Afp
DAN NAKON DEBAKLA

Prekretnica na Anfieldu: Zna se tko će biti novi trener Liverpoola, što će napraviti s nesuđenim hit-igračem?

Gledam Nuneza već dvije godine i ne mislim da će doći do poboljšanja. Ne treba Liverpoolu, veli Carragher
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. travanj 2024. 16:36

Izgubio si Premierligu na Goodison Parku", urlali su navijači Evertona menadžeru Liverpoola Jürgenu Kloppu na završetku Merseyside derbija. Nemoć i razočaranje očitovali su se na licu njemačkog trenera dok je pratio posljednje sekvence gradskog obračuna (bio mu je to prvi poraz od Evertona). Na svoju žalost, Klopp se morao složiti sa zluradim skandiranjem protivničkih navijača.

Gubitak sedam bodova u posljednje četiri utakmice (porazi od Evertona, Crystal Palacea, te remi s Manchester Unitedom), "redsi" će teško nadoknaditi u posljednja četiri kola (West Ham, Tottenham, Aston Villa, Wolverhampton). Mogu se jedino nadati da će jednako loše (kao i oni protiv Evertona) igrati njihovi izravni suparnici - Arsenal i Manchester City.

image

Arne Slot

MARCEL VAN DORST Nurphoto Via Afp

Liverpool je ove sezone oborio rekord Premierlige, osvojivši 27 bodova u utakmicama u kojima je protivnik prvi zabio. No, u srijedu navečer navijači "redsa" uzalud su čekali da se njihovi idoli "pokrenu". Plavi dio Liverpoola slavio je golove Jarrada Branthwaitea i Dominica Calvert-Lewina, a potom i nazdravljao bodovima, koji za Everton vjerojatno znače ostanak u ligi i sretan kraj jedne turbulentne sezone (klub s Goodison Parka kažnjen je oduzimanjem osam bodova zbog nepoštovanja financijskog fair-playa).

Još jedna loša igra

Komentatori Merseyside derbija jedinstvenog su stava da je momčad Liverpoola odigrala (još jednu) utakmicu bez ideje i energije. Posebno su se obrušili na urugvajskog napadača Darwina Nuneza. Igrač s brojem 9, koji na nogometnom tržištu doseže cijenu od 64 milijuna funti, u drugom se poluvremenu prometnuo u "nezainteresiranog promatrača događaja na terenu". Dodatni je problem Kloppu predstavljao izostanak Gakpoa. Nizozemac je dobio slobodan dan, kako bi nazočio porođaju djeteta. Diogo Jota, pak, otprije je odsutan zbog ozljede. Na terenu je, doduše, bio Mohamed Salah. Ili je to bila tek loša replika igrača koji je blistao u prvom dijelu sezone? Nakon ozljede tetive na Afričkom kupu nacija Salah se više nije vratio u željenu formu...

Ljeto važnih pregovora

- Prilika kakvu je Nunez propustio prije poluvremena neoprostiva je na ovoj razini. Poglavito u situaciji kada se Liverpool bori za titulu. Njegova je ukupna prezentacija bila neprihvatljiva, nedostojna igrača Liverpoola - "poderao" je Nuneza Jamie Carragher. Legenda "redsa", poznata prema britkim komentarima, predmnijeva da bi Liverpool mogao i transferirati Urugvajca ovoga ljeta.

- Gledam Nuneza već dvije godine i ne mislim da će doći do nekog poboljšanja kod njega. Nunez nije igrač koji treba Liverpoolu, kao napadač koji donosi golove i prevagu u borbi za trofeje. Mislim da bi se odluka o njemu trebala donijeti tijekom narednog prijelaznog roka - ustvrdio je Carragher.

A kad je riječ o trofejima... Liverpool se još prije mjesec dana doimao sposobnim osvojiti Premiership, FA Cup i Europsku ligu. No, premierligaški naslov "redsima" izmiče, iz kupa ih je odstranio Manchester United, a u Europi ih je ponizila Atalanta (poraz 0-3 na Anfieldu). Osvojili su jedino Carabao Cup. Još u veljači, pobijedivši Chelsea 1-0.

Arne Slot trebao bi naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Liverpoola, pišu engleski mediji. "Redsi" su navodno već u kontaktu s 45-godišnjim nizozemskim stručnjakom, koji je 2021. zasjeo na klupu Feyenoorda, a prošlog ljeta potpisao je produženje do 2026. Feyenoord je odbio Liverpoolovu prvu ponudu od 9 milijuna odštete. Ovo nije prvi put da se aktualni prvak Nizozemske povezuje s Premier ligom. Snažan interes prošle su godine pokazali Tottenham i Leeds, a spominjao se i Chelsea. Međutim, Slot je odlučio ostati u Rotterdamu s kojim je prošlog vikenda osvojio Kup Nizozemske. Na Anfieldu vjeruju da Slot može dostojno zamijeniti Kloppa, posebice zato što gaje sličan i iznimno ofenzivan stil igre. Neki engleski insajderi, vjeruju, pak da "redsi2 još nisu odustali od Rubena Amorima (Sporting).

- Mislim da je Arne Slot u ovom trenutku jedan od najboljih nizozemskih trenera. Njegova filozofija mogla bi odgovarati Liverpoolu - kazao je stoper Virgil van Dijk.

Linker
25. travanj 2024 16:36