Richarlison i Antonio Conte

 AFP
ŠTO JE PRAVA ISTINA?

Perišićev suigrač progovorio o ‘ratu u svlačionici‘: ‘Nisam bio vođa pobune, to su obične gluposti‘

Brazilski reprezentativac u redovima Tottenhama demantira medijske špekulacije oko bivšeg trenera
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. travanj 2023. 09:39

Tottenham se polako privikava na život bez Antonija Contea. Trofejni talijanski stručnjak dobio je otkaz nakon samo jedne pobjede u posljednjih pet utakmica, uz najvažniju činjenicu da je javno kritizirao igrače nakon remija protiv fenjeraša Southamptona, u kojem je londonski sastav u završnici susreta prosuo dva pogotka prednosti.

Engleski mediji špekulirali su da je brazilski napadač Richarlison bio glavni zagovornik toga da se Conteu uruči otkaz, uz tvrdnje da je Brazilac čak i upravi londonskog kluba dao svojevrsni ultimatum. Richarlison je, međutim, negirao spomenute tvrdnje, a zanimljivo je da će Tottenham u prvoj utakmici nakon Conteova odlaska gostovati kod Evertona, a upravo je prošlog ljeta Richarlison s epitetom najboljeg igrača Evertona stigao u Tottenham u transferu vrijednom 50 milijuna funti.

- Kritike na račun igrača su sastavni dio ovog posla. Conte je imao pravo kazati da u nekim utakmicama nisam bio na razini koja se od mene očekivala, uostalom, toga sam i sam svjestan. No, prozivati me kao nekakvog lidera u svlačionici u kontekstu Conteove smjene i kao vođu pobune protiv njega, to nema apsolutno nikakvog smisla i to je jednostavno neistina. Conte mi je pomogao da dođem u Tottenham i jedino mi je žao što nisam dao koliko sam mogao da ostane za kormilom Tottenhama - istaknuo je Richarlison.

Brazilac je u 27 nastupa za Tottenham u svim natjecanjima u ovoj sezoni upisao dva pogotka i četiri asistencije, što svakako nije učinak kojeg su očekivali u londonskom klubu. Na gostovanju kod Evertona u kadru će biti i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je zaradio udarac u dvoboju protiv Turske, no privremeni trener Tottenham Cristian Stellini ne dvoji u nastup hrvatskog igrača.

- Perišić je dobio udarac, ali je trenirao. Perišića možemo opraviti i spremiti za nastup, ali za neke druge igrače koji su izvan stroja treba još vremena - istaknuo je Stellini.

Linker
06. svibanj 2024 15:46