OLI SCARFF Afp
SKUPA POGREŠKA

Osigurali su povratak u Premier ligu, a sada su pod istragom i prijeti im oduzimanje bodova

Vincent Kompany briljira u svojoj prvoj sezoni na otoku nakon što se brusio u Anderlechtu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. travanj 2023. 09:43

Kako prenosi DailyMail Burnley je pod istragom zbog igranja sa znatno slabijim kadrom u remiju protiv Readinga (0:0) prije dva vikenda u 42. kolu engleskog Championshipa.

Netom prije te utakmice, momčad koju s klupe vodi bivši kapetan Manchester Cityja i Belgije, Vincent Kompany, matematički je osigurala povratak u Premier ligu nakon samo jedne sezone izbivanja iz najvišeg ranga. S druge strane, Reading se suočavao s potpuno drugačijim scenarijem i osvojio je dragocjeni bod u borbi za opstanak te ih trenutno samo jedan bod dijeli od ostanka u drugoj ligi.

Upravo je takav ishod ove dvije momčadi, prema The Sunu, iznerviralo čelnike Huddersfielda, glavnih konkurenata Readingu u bitci za preživljavanje, koji su vidjeli šest promjena u prvoj postavi Burnleyja. Englezi tvrde da su se iz saveza (EFL-a) već obratili Claretsima. Ukoliko budu proglašeni krivima, mogli bi se suočiti s mogućim oduzimanjem bodova i novčanom kaznom. Ovisno koliko bi im eventualnom presudom bodova moglo biti oduzeto, Burnley bi mogao izgubiti mjesto koje direktno vodi u Premier ligu te bi do iste mogli putem kvalifikacija jer samo prve dvije momčadi idu direktno dok one od 3. do 6. mjesta igraju doigravanje za ulazak. Sheffield United je trenutno s drugih s 82 boda, dok se Luton nalazi na trećem mjestu sa 75 bodova.

Inače, Burnley je ove subote pretrpio poraz od QPR-a (2:1), a bio je to tek njihov treći u sezoni. Kompany je klupu preuzeo početkom sezone nakon što je prethodno vodio Anderlecht od 2019. godine.

Linker
29. travanj 2024 17:21