Damir Krajač/Cropix
REAKCIJA TRŽIŠTA

Oršićeva vrijednost u Engleskoj pala za čak 30 posto, sprema li trener Svetaca veliki preokret?

U svega četiri mjeseca tržišna mu je cijena pala s 10 na 7 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2023. 20:57

Otkako je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru promijenio klub, donedavni Dinamov as Mislav Oršić ne može se pohvaliti ni dobrim, a niti čestim nastupima za engleski Southampton. Niti kod trenera Nathana Jonesa koji je odstupio prethodnog mjeseca, kao ni kod privremenog rješenja za do ljeta, Španjolca Rubena Sellesa, gotovo uopće ne igra.

U dva i pol mjeseca odigrao je svega 192 minute na terenu kroz pet utakmica, a od toga je u Premier ligi dobio samo šest minuta. Na zadnjih sedam premierligaških dvoboja nije bio ni u zapisniku, a nastupao je samo u dva engleska kupa iz kojih je Southampton već ispao.

Nije trebalo dugo čekati, da tako kažemo, reakciju tržišta. U najnovijem ažuriranju cijena nogometaša, Transfermarkt je Oršićevu vrijednost snizio za čak 30 posto.

Tako je na dan 8. studenog, taman prije SP-a Oršićeva tržišna cijena bila okruglih 10 milijuna eura, a sada je, sredinom ožujka, pala na 7 milijuna eura. Sada se njegova vrijednost tako vratila na razinu od prije pandemije koronavirusa, kakva je bila u kasnu zimu 2020. godine.

Oršićeva vrijednost će, dakako, nastavi li se ovaj trend njegova neigranja u prvoj momčadi, i dalje padati. To nužno ne treba biti loše, budući da bi se već na ljeto za njega mogao naći kakav novi zainteresirani klub, sredina koja će ga tretirati na igrački puno kvalitetniji način.

Navijači Southamptona u međuvremenu nagađaju da bi hrvatski reprezentativac mogao dobiti još jednu šansu. Oršića, naime, danas nije bilo u sastavu druge momčadi Southamptona koja igra protiv Aston Ville. To je signal da će vjerojatno biti u kadru za subotnji okršaj s Tottenhamom (16.00). U prvenstvu je zadnji put u kadru bio za utakmicu protiv Aston Ville u siječnju, a nakon toga je šanse dobivao samo u kup utakmicama.

Linker
20. svibanj 2024 13:41