Gareth Bale

 OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
PRIČA O POVRATNICIMA

Nekad najskuplji nogometaš svijeta igrat će u 2. ligi? Eriksen blizu transfera karijere, Pogba se vratio ‘kući‘

Velšanin koji je napustio Real viđen je na treningu Cardiff Cityja, kluba iz njegova rodnog grada.
Piše: M. CrnjakObjavljeno: 23. lipanj 2022. 18:32

Prije godinu dana Christian Eriksen borio se za život poslije zastoja srca na utakmici Europskog prvenstva protiv Finske, a već iduće sezone mogli bismo ga ponovno gledati u jednom od velikana Premier lige, jer ozbiljan interes za dovođenje danskog reprezentativca pokazuje Manchester United, raspisali su se mediji s Otoka.

Eriksen je drugu polovicu protekle sezone odradio u dresu Brentforda, koji mu je bio prvi klub poslije rehabilitacije. Erik ten Hag u svojoj ga momčadi želi vidjeti već u svojoj debitantskoj sezoni na Old Traffordu, a pokušat će ga dovesti bez odštete, budući da mu je ugovor s Brentfordom vrijedio do kraja sezone. Fabrizio Romano prenosi da su Crveni vragovi već stupili u kontakt s 30-godišnjakom, a sada se čeka odgovor velikog povratnika na nogometne travnjake.

image

Christian Eriksen

LISELOTTE SABROE Afp

Ozbiljnija opcija

- Odluka ne ovisi samo o meni, moj telefon je uključen, a dobro znam da me agent zove samo kada je u pitanju nešto uzbudljivo. Donijet ćemo najbolju odluku, ali bitno je ne žuriti, jer mnogo je kriterija unutar takve odluke - rekao je Eriksen nedavno o temi svog novog kluba.

To sigurno neće biti Tottenham, jer u Londonu interes ne postoji, tvrdi se. Brentford također ulaže napore da bi zadržao kreativnog razigravača, koji je u 11 nastupa za taj klub upisao jedan pogodak i četiri asistencije.

image

Gareth Bale

GEOFF CADDICK Afp

U drugom razredu engleskog nogometa sljedeće sezone možda ćemo gledati Garetha Balea, ako je za vjerovati Daily Mailu, koji tvrdi da je Velšanin viđen na treningu Cardiff Cityja, kluba iz njegova rodnog grada. Bale je nedavno naznačio da nema problem s veličinom momčadi čije će boje braniti u bliskoj budućnosti, s obzirom na istek ugovora s Madriđanima, u kojima je u posljednjem razdoblju bio praktički izvan kadra. Najvažnije mu je, kaže, igrati u ekipi koja će mu osigurati kontinuitet i dobru formu prije Svjetskog prvenstva u Kataru, na koje se plasirao nakon što je Wales u finalu doigravanja svladao Ukrajinu.

Kako bilo, informacije djeluju puno ozbiljnije od prethodnih poveznica s Newcastleom, Aston Villom, Tottenhamom, Romom i Atletico Madridom, a Baleu bi najteže mogao pasti oproštaj od 640 tisuća eura, koliko mu je Real plaćao na tjednoj bazi.

Talijanski mediji, pak, donose da je svoju zaradu saznao Romelu Lukaku, povratnik u redove Intera. Posudba najskupljeg transfera u povijesti Chelseaja stajala je Talijane osam milijuna eura, a jednako toliko Belgijac će zaraditi iduće sezone u obnovljenoj suradnji s Nerazzurrima. Skupo ga je koštao intervju iz prosinca prošle godine kojim je sve krenulo nizbrdo centarforu u Stamford Bridgeu, gdje je bio plaćen desetak milijuna eura više.

Nije se trebalo dogoditi

- Sve što se dogodilo ljetos, nije se trebalo dogoditi ovako. Mislim na odlazak iz Intera, način na koji sam napustio klub. Fizički sam dobro, ali nisam sretan u Chelseaju, Tuchel igra nekim drukčijim sistemom. Zaljubljen sam u Italiju - otvorio je Lukaku tada dušu za Sky Sports Italy, a potom je bilježio manje nastupa u prvoj postavi.

Ako ga omiljeni klub ipak ne otkupi, mogao bi još dugo tugovati, jer je za Chelsea vezan ugovorom sve do ljeta 2026. godine.

image

Paul Pogba

PAUL ELLIS Afp

Listu povratnika završavamo s Paulom Pogbom, čiji se drugi besplatni rastanak s Manchester Unitedom, odnosno potpis za Juventus, bliži završnoj točki. Vodeći engleski mediji pišu da se Francuz već našao s upravom Stare dame u Torinu, te da će potpisati četverogodišnji ugovor. I Pogba je javno govorio o nezadovoljstvu u Unitedu, pa će, baš kao i Lukaku, sreću potražiti tamo gdje je dosegao igrački vrhunac.

Za Juventus je dosad upisao 34 gola i 40 asistencija u svim natjecanjima.

Linker
18. travanj 2024 05:20