Philippe Coutinho

 LINDSEY PARNABY Afp
NAJAVIO VELIKE STVARI

Napustio Barcelonu i ‘eksplodirao‘: ‘Ima 29 godina, pa nije izgubio talent, i dalje u sebi ima onu genijalnost‘

Novo pojačanje momčadi iz Birmingama oduševilo je u debiju protiv Manchester Uniteda
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 17. siječanj 2022. 12:51

Philippe Coutinho na najljepši mogući način obilježio je svoj povratak u elitni razred engleskog nogometa. Brazilski majstor stigao je na posudbu u redove Aston Ville iz Barcelone i u samo pola sata provedenih na travnjaku u debiju za momčad iz Birminghama, u dvoboju protiv Manchester Uniteda u 22. premierligaškom kolu, podsjetio je na najbolja izdanja u klupskoj karijeri koje je Coutinho godinama prezentirao u dresu Liverpoola.

Aston Villa je baš na krilima Coutinha nadoknadila dva pogotka minusa i stigla do vrijednog boda u dvoboju protiv Crvenih vragova (2:2) nakon dva gola minusa, a Brazilac je u premijernom nastupu na novoj engleskoj adresi prvo upisao asistenciju, a potom i postigao pogodak koji je šokirao Manchester United, te momčadi menadžera Stevena Gerrarda, s obzirom na prikazanu igru, omogućio da zasluženo ostane neporažena. Ukoliko Coutinho nastavi u sličnom ritmu u svome novom klubu nema nikakve sumnje da će na kraju sezone Aston Villa otkupiti njegov ugovor od Barcelone, no do takvog scenarija još ima sasvim dovoljno vremena.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Za početak Coutinho je pokazao da i dalje može igrati vrhunski nogomet, s obzirom da talent i neosporno nogometno znanje nikad nisu niti bili sporni. No, Brazilac se očito jako dobro osjeća u engleskom okruženju, a uz menadžera i bivšeg suigrača iz dana na Anfield Roadu Stevena Gerrarda, koji je i najzaslužniji za Brazilčev transfer s Camp Noua, mogao bi biti od presudne važnosti da se prvo prebrinu sve brige oko ostanka u Premier ligi, a potom možda i krene u teško ostvarivu misiju i plasman u barem Konferencijsku ligu sljedeće sezone. Raspored bi u sljedećem razdoblju mogao biti popriličan saveznik momčadi iz Birminghama, jer Everton, Newcastle, Leeds United, Brighton, Watford i Southampton svakako nisu momčadi pred kojima bi Coutinho i suigrači morali strahovati, iako je odavno poznato da u Premier ligi zapravo nema lakih suparnika.

Aston Villa je ovog puta zahvaljujući Coutinhu dobila barem malu satisfakciju za nesretni poraz od istog suparnika u 3. kolu FA kupa. Po prikazanoj igri momčad menadžera Stevena Gerrarda trebala je proći dalje u tom natjecanju nakon što je tijekom gotovo svih 90 minuta bila bolji suparnik, a i VAR je tada maksimalno zaštitio Crvene vragove. Ipak, na Old Traffordu Gerrard nije imao na raspolaganju Coutinha, koji je potom maksimalno zablistao samo nekoliko dana kasnije.

- Coutinho ima 29 godina i sigurno negdje po putu nije izgubio talent, on i dalje u sebi ima nogometnu genijalnost i potez kakav mogu prezentirati samo igrači ekstra kvalitete. Jako dobro smo znali koga dovodimo u klub i ovo je samo početak kada je Coutinho u pitanju, za njega je najvažnije da dođe u okruženje u kojem će imati maksimalno povjerenje i zaštitu menadžera, suigrača i navijača, a sve ostalo će doći samo po sebi, kao što je pokazala i utakmica protiv Manchester Uniteda - istaknuo je zadovoljni mendžer Aston Ville Steven Gerrard.

I dok na Villa Parku s punim pravom veličaju Philippea Coutinha, kojem je put do naslovne uloge barem malo olakšala i loša igra obrane gostiju, legenda Manchester Uniteda Roy Keane imao je poprilično zanimljive opservacije nakon novog posrtaja društva s Old Trafforda...

- Svaka čast Coutinhu, ali neshvatljivo je kako loše reakcije mogu imati igrači koji nose dres kluba kakav je Manchester United. Novi menadžer, a ne netko tko ima ispred svog imena etiketu privremenog rješenja, morat će potpuno promijeniti igrački kadar, bilo da se radilo o Rangnicku ili nekom drugome. Od starijih igrača samo Cristiano Ronaldo, Fernandes i Varane imaju kvalitetu koja je dovoljna za igranje u Manchester Unitedu - zaključio je Roy Keane.

Linker
18. travanj 2024 22:44