FRANCESCO SCACCIANOCE/IPA/IPA/PROFIMEDIA Francesco Scaccianoce/ipa/ipa/profimedia
IZREŠETALI GA PITANJIMA

Mislav Oršić je zaista promašio klub: Evo što trener nesretnog Vatrenog govori o igračima koji griju klupu

‘Nije istina da stalno ne igraju isti. Da su igrali ti drugi, vi bi opet pitali za one koji nisu igrali‘.
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2023. 10:24

Nakon sinoćnjeg domaćeg 0:1 poraza od Bournemoutha u 33. kolu Premiershipa, novinari su pitanjima doslovno izrešetali trenera Southamptona Rubena Sellesa. Njegova momčad je i dalje zadnja, pet kola prije kraja prijeti joj ispadanje iz lige, a spas se sada čini ravan nekom čudu.

Ponovno u sastavu nije bio Mislav Oršić, a Duje Ćaleta-Car odigrao je čitavu utakmicu.

Jedno od pitanja bilo je vezano upravo za Mislava Oršića, koji pravu priliku nije dobio ni kod bivšeg trenera Nathana Jonesa, niti sada kod njegovog nasljednika. Po informacijama iz kruga Mislava Oršića, bivša zvijezda Dinama nije niti malo sretna u Southamptonu, a nakon ovakvih izjava vjerojatno će biti još manje.

image

Ruben Selles

ADRIAN DENNIS Afp

"Jesu li napadači koje je vodstvo kluba dovelo dovoljno dobri za Southampton?"

"Neću sada ocjenjivati igrače niti momčad, imam zaista veliku momčad sa 30 ili 31 članom, a mi uvijek razgovaramo o onima koji nisu tu. A da su igrali ti drugi, vi bi opet pitali za one koji nisu igrali. Puno je igrača izvan momčadi i nije na meni da ocjenjujem njihovu kvalitetu, na meni je da radim s ekipom. Svaki tjedan vodimo isti razgovor", rekao je Selles očito frustriran istim pitanjima, na koje doduše, ne daje konkretne odgovore.

"Ali stalno isti igrači ne završavaju u momčadi koja igra, očito je da vi mislite kako nisu dovoljno dobri?", bilo je sljedeće novinarsko pitanje.

"Mislav je bio u momčadi prošli tjedan, i Onuachu također. Nije istina da stalno ne igraju isti. Ja ne mislim da je to pitanje kvalitete, pitanje je odluke. Te odluke moram donijeti ja, i onda nakon toga sve iskomentirati i vama. Dakle, ne radi se o njihovoj kvaliteti ili nekvaliteti"; zaključio je Selles.

"Je li poraz protiv Bourmemoutha dokaz da takav način rada ne funkcionira?".

"Kad igramo protiv Arsenala ili Manchester Uniteda, onda funkcionira. Mi moramo stvoriti naviku, dosljednost dobrih igara koju smo izgubili pogotovo nakon posljednje reprezentativne stanke. Nekad uspijemo to pronaći, danas nismo, sve je bilo protiv nas, ali ja ne tražim izlike", zaključio je trener Southamptona.

Iz svega je jasno da Oršić niti u budućnosti neće dobiti pravu priliku te da je ova sezone izgubljena i za njega, a čini se i za klub koji tone prema drugoj ligi.

Linker
13. svibanj 2024 23:23