Pep Guardiola

 RONNY HARTMANN Afp
IGRA SE VELIKI DERBI

Manchester City uskoro još jači! Pep Guardiola uoči Arsenala otkrio najljepšu vijest za sve navijače

Trener Cityja se osvrnuo i na oporavak De Bruynea koji bi na teren mogao i prije no što se mislilo
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. listopad 2023. 19:14

Dva poraza u tri dana, od Newcastlea u Liga kupu te prvenstveni protiv Wolvesa, nisu izbacili Manchester City s tračnica. Prema Pepu Guardioli Cityjev glavni prioritet ove jeseni je osigurati nokaut fazu Ligu prvaka, a potom se posve fokusirati na obranu titule u Engleskoj koju nastavljaju gostovanjem na Emiratesu (nedjelja, 17.30). Arsenal je prošle sezone bio najveći konkurent Manchester Cityju za naslov, a Guardiola vjeruje kako će tako biti i ove sezone.

- Ishod utakmice protiv Arsenala neće puno definirati sezonu. Prvi smo u Premier ligi, a napravili smo veliki korak naprijed u Ligi prvaka nakon dvije pobjede u prve dvije utakmice u skupini. U listopadu je Liga prvaka daleko najvažnija stvar. Ono što želim je da u veljači budemo u igri u oba natjecanja te uoči posljednjih deset utakmica možemo reći: "U redu, učinimo to opet". Nakon što se kvalificiramo u nokaut fazu Lige prvaka možemo se posve usredotočiti na Premier ligu sve dok se europske utakmice ne nastave. U srijedu smo napravili veliki korak u Ligi prvaka pobjedom kod Leipziga, a sada nam slijedi Arsenal, najveći rival prošle sezone u prvenstvu. U prošlosti ih nije bilo na vrhu, a sada su se vratili i ostat će tamo. S Liverpoolom će nam biti najveći rivali za naslov - kazao je Guardiola.

Trener Manchester Cityja otkrio je i kako bi se Kevin de Bruyne na teren mogao vratiti i prije početka iduće godine kako se isprva prognoziralo.

- Nakon treninga odlazi kod fizioterapeuta. Naravno, viđam ga svaki dan i sve mu je bolje, a raspoloženje mu je dobro. Nadam se da će nam se vratiti prije nego što je očekivano da će se vratiti - dodao je Guardiola.

Linker
09. svibanj 2024 08:23