Slaven Bilić nije zadržao mirnoću
 AFP
SUDBONOSNI PREVID

Legenda Manchester Uniteda stala na stranu Bilića: ‘Potpuno je jasno da je to bila sramotna odluka!‘

Bilić je izgubio živce na terenu, nakon svega je poručio: ‘Mogu biti ponosan na svoje igrače...‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 22. studeni 2020. 21:12

Nakon vrlo dobre igre, ali i sudačkih pogrešaka, te kontroverzi s VAR-om, West Bromwich je na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda upisao minimalan i s obzirom na okolnosti bolan poraz (0:1). Baš kako je Slaven Bilić i najavio prije ovog dvoboja, momčad iz predgrađa Birminghama postavila se u srazu s Crvenim vragovima ofenzivnog garda, a takav pristup mogao je u konačnici biti nagrađen osvajanjem barem jednog boda.

Ključni trenuci dvoboja dogodili su se početkom nastavka. Nakon što je u šesnaestercu Uniteda Fernandes sapleo odličnog Gallaghera sudac David Coote pokazao je na bijelu točku, ali potom je otišao gledati snimku spornog detalja i u konačnici promijenio vlastitu odluku, te je WBA ostao bez jedanaesterca koji je realno trebao biti dosuđen. Na stranu Bilićeve momčadi stao je i bivši legendarni stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

Sramotna odluka

- Za mene je ovo sramotna odluka. Sudac je bio u pravu kada je dosudio jedanaesterac, nije mi jasno kako je potom mogao ići protiv vlastite odluke. Utakmica je 'uzeta ispred nosa' West Bromwichu, to je kristalno jasno - istaknuo je Ferdinand.

Iako je sve navedeno slaba utjeha za Bilićevu momčad gosti itekako mogu biti ponosni na ono što su pokazali u posljednja dva susreta protiv Tottenhama i Manchester Uniteda. Očekivano, Bilić je poslije susreta bio itekako razočaran odlukama VAR-a, ali i vrlo zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

- Odigrali smo utakmicu na visokoj razini i pokazali sebi, a i drugima, da ipak nismo zalutali u Premier ligu. Nažalost, sudačke odluke bile su potpuno protiv moje momčadi. Bio je čisti jedanaesterac na Gallagheru, to je jednostavno kazneni udarac koji je morao biti dosuđen i zaista ne znam zašto je sudac promijenio odluku. Fernandes je dodirnuo loptu, ali je sasvim vidljivo sapleo Gallaghera. Sada možemo samo nagađati što bi se dogodilo da smo poveli, ali nažalost, tu sudačkim pogreškama na našu štetu nije bio kraj - istaknuo je Bilić.

- Furlong je po novim pravilima igrao rukom, nesretno, ali je igrao. I vratar Johnstone se micao na liniji prilikom prvog jedanaesterca Fernandesa i udarac je ispravno ponovljen, no ključno je da jedanaesterca nije trebalo niti biti, jer se prije svega navedenog dogodio prekršaj na Gallagheru, koji nije dosuđen, a tada Manchester United ne bi uopće došao u prigodu da sa 11 metara dođe do gola - dodao je.

- Mogu biti ponosan na dečke. Bilo je jasno da će United stvoriti dosta prigoda, ali protiv sudačkih odluka nismo mogli. No, ako ovako nastavimo doći ćemo u situaciju da ravnopravno igramo protiv bilo koga i u svakoj utakmici imamo izgleda za pobjedu - zaključio je menadžer West Bromwich Albiona Slaven Bilić.

Slijede mu dvije domaće utakmice, protiv Sheffield Uniteda i Crystal Palacea, od kojih možda zavisi i ostanak Bilića na klupi WBA.

Linker
08. svibanj 2024 16:26