OLI SCARFF Afp
BOLJI NEGO IKAD

Klopp otkrio nemoguću situaciju: ‘Ja nikad u životu nisam morao ovo raditi, a trener sam već 20 godina!‘

‘Ja sam ove sezone puno bolji menadžer od prijašnjih jer prije nisam morao misliti o tim stvarima‘
Piše: K. Guberina/SNObjavljeno: 05. ožujak 2021. 08:54

Liverpool je u derbiju na Anfieldu poražen od Chelseja 0:1 i tako je prvi put u povijesti izgubio doma 5 dvoboja zaredom (Brighton, Burnley, Manchester City, Everton, Chelsea), a da je prije toga imao niz od 68 utakmica bez poraza.

Gosti iz Londona bili su bolji suparnik, a nakon poništenog pogotka Wernera zbog milimetarskog zaleđa, najbolji veznjak Chelseaja u ovoj sezoni Mason Mount, tri minute prije odlaska na odmor je vrhunskim udarcem s vrha šesnaesterca naciljao lijevi donji kut za prednost Tuchelove momčadi.

Mateo Kovačić ušao je u igru baš umjesto Mounta u 81. minuti, a od kada je sjeo na klupu Chelseaja, Thomas Tuchel i dalje ne zna za poraz.

image
LAURENCE GRIFFITHS Afp

"Mislim da ne smijemo tražiti nikakve isprike u ovom trenutku. Velike utakmice su takve, postoje neki odlučujući, prijelomni trenuci i u tim trenucima se moraš boriti na jednom višem nivou. I to sam rekao dečkima. U takvim trenucima ne odlučuje tehnika nego upornost, snaga, čvrstoća i takve stvari. Ja znam da oni daju i to, ali ovdje govorimo o davanju još dva, tri posto više. I zato kritike u ovom trenutku moramo podnijeti i ja i svi mi. To sam rekao i momcima", objasnio je Klopp.

Progovorio je Nijemac i o stvarnim problemima Liverpoola ove sezone.

"Većina naših problema su rezultat situacije s ozljedama. Ove godine smo se morali suočiti s tim potpuno novim problemom. Ja nikad u svom životu nisam morao ovo raditi - a radim ovaj posao već 20 godina - ali nikad nisam morao mijenjati obrambenu liniju svakoga tjedna! I zato mislim da sam ove sezone puno bolji menadžer od prijašnjih jer prije nisam morao misliti o takvim stvarima, a sada moram stalno", zaključio je Klopp.

image
NEIL HALL Afp

Tottenham je u malom gradskom derbiju na gostovanju kod Fulhama slavio minimalnu pobjedu 1:0.

Menadžer Pijetlova Jose Mourinho napokon je uslišio želje navijača Tottenhama i od prve minute na travnjak poslao četvoricu najvećih nogometnih majstora u svojoj momčadi Kanea, Sona, Balea i Dele Alija, u potrazi za prijeko potrebno pobjedom u utrci za plasman u Ligu prvaka.

Da je to bila odlična odluka portugalskog stručnjaka pokazalo je već prvih dvadesetak minuta dvoboja. Poslije promašenog zicera Kanea, Son je u 19. minuti asistirao Dele Aliju čiji je udarac u vlastitu mrežu skrenuo Tosin i tako spriječio Alija da poentira prvi put u Premier ligi nakon gotovo godinu dana. U završnici prvog poluvremena Lemina je propustio vratiti dvoboj u rezultatski egal, a Tottenham je otišao na odmor s pogotkom prednosti.

U nastavak dvoboja bolje je krenuo Fulham. Anderesen je testirao Llorisa potvrdivši da domačini nisu slučajno bili neporaženi u posljednjih pet prvenstvenih susreta. Potom je Maya postigao pogodak, koji je VAR pomalo nepravedno poništio zbog igranja rukom Lemine i spriječio Fulham da stigne do izjednačenja. U konačnici je Tottenham uz dosta sreće i bunkerom u zadnjih 20 minuta sačuvao stečenu prednost.

Kane i suigrači će prije okršaja protiv Dinama u nedjelju u još jednom gradskom okršaju ugostiti Crystal Palace.

Tottenham je u formaciji (4-2-3-1) nastupio u sljedećem sastavu: Lloris - Doherty, Alderweireld Sanchez, Davies - Ndombele (od 75. Lamela), Hojbjerg - Bale (od 67. Moura), Alli (od 67. Sissoko) Son - Kane.

- Bila je to teška utakmica protiv suparnika, koji igra znatno bolje, nego što bi to sugerirao njegov položaj na ljestvici. Imali smo nekoliko prigoda da slavimo i uvjerljiviju pobjedu, ali je i Hugo Lloris pokazao zašto je najbolji francuski vratar - naglasio je menadžer Tottenhama Jose Mourinho.

Linker
26. travanj 2024 18:50