Jürgen Klopp (desno)

 PAUL ELLIS Afp
ODUŠEVLJENJE I ZBUNJENOST

Klopp nakon demoliranja: ‘Naša najbolja utakmica ove sezone‘; Legenda kluba: ‘Liverpoolu ne možete vjerovati‘

‘Do kraja prvenstva ćemo vidjeti još dvije-tri njihove utakmice nakon kojih ćemo se češati po glavi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. travanj 2023. 08:08

Uživao je Jürgen Klopp nakon prve pobjede Liverpoola poslije četiri utakmice bez trijumfa. Redsi su sve svoje frustracije iskalili na Leedsu (6:1)
- Vjerujem da je to bila naša najbolja utakmica koju smo igrali ove sezone, iz svih mogućih perspektiva. Baš sam uživao! Zabili smo senzacionalne golove, a što se tiče kontrapresinga, blizu sam toga da kažem kako je ovo bila naša najbolja utakmica posljednjih nekoliko desetljeća, ali to je bilo stvarno davno. Sjajna mi je situacija u 92. minuti kada smo izgubili loptu, a četiri igrača jure za jadnim dječakom iz Leedsa. To je bilo apsolutno izvanredno, točno ono što smo htjeli. Da biste igrali dobar nogomet, potrebna vam je stabilnost. Stabilnost dobivate samo obranom. Kada ste u kontraritmu uvijek donosite krive odluke. Ne mogu stvarno objasniti zašto našeg kontrapresinga nije bilo, cijelo vrijeme to tražimo, ali večeras je kliknulo - kazao je Klopp.

image
OLI SCARFF Afp

Osam utakmica prije kraja prvenstva Liverpool i dalje ima ogroman minus u utrci za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Prednost Newcastlea je i dalje devet bodova i Redsima treba čudo da nadoknade taj zaostatak. Malo tko u to vjeruje, pa ni vječno optimistični Jamie Carragher. Legendarni branič kazao je kako se Liverpoolu jednostavno ne može vjerovati.

- Ovo je prvi puta da su pobijedili slabije plasiranu momčad u gostima ove sezone u ligi. Problem je što ne možete vjerovati Liverpoolu i niste mu mogli vjerovati od prve utakmice sezone. Siguran sam kako ćemo do kraja prvenstva vidjeti još dvije-tri njihove utakmice nakon kojih ćemo se češati po glavi - kazao je Carragher.

Linker
16. svibanj 2024 03:43