Ivo Grbić

 DARREN STAPLES Afp
SAM NA STRELJANI

Hrvat primio šest golova, ali na kraju je dobio jednu od najboljih ocjena: ‘Ostavili su ga na cjedilu‘

"Sjajno je obranio Jesusov šut, ali bio je bez šanse pred svim ostalim udarcima kojima se našao na putu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. ožujak 2024. 11:47

Ivo Grbić imao je večer iz noćnih mora. Šest puta je vadio loptu iz svoje mreže protiv Arsenala, ali hrvatski vratar je u izvještajima engleskih medija bio je čak i među najbolje ocijenjenim igračima Sheffield Uniteda. Dovoljan dokaz koliko su loše odigrali njegovi suigrači. Zapravo svi osvrti na Grbićevu utakmicu mogu se svesti u jednu rečenicu - ostavljen je sam na streljani.

"Sjajno je obranio šut Gabriela Jesusa kasno, ali bio je bez šanse pred svim ostalim udarcima kojima se našao na putu", piše Daily Mail o Grbićevoj utakmici.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

The Star, pak, u prvi plan stavlja Grbićev loš početak u redovima najgore momčadi Premiershipa.

"Grbićev bogati početak života u Unitedu nastavio se sa šest primljenih golova, nakon pet protiv Brightona i potresom mozga u gostima kod Palacea. Ali ne može se smatrati odgovornim niti za jedan pogodak nakon što su ga njegovi obrambeni igrači ostavili na cjedilu. Sjajno je obranio kasnije Jesusu i uskratio Arsenal za sedmi pogodak u utakmice", dodaje The Star.

image
DARREN STAPLES Afp

90min.com je svoju analizu hrvatskog vratara sveo u jednu rečenicu: "Ostavljen je da vadi lopte iz svoje mreže".

Yorkshire Post za Grbića je napisao kako je bio poput "glinenog goluba", ali i da je najzaslužniji što njegova momčad nije doživjela još teži poraz.

"On je zapravo imao pristojnu intervenciju i zaustavio šut Gabriela Jesusa".

Sheffield United je nakon katastrofe protiv Arsenala potvrdio status najgore obrane lige (u 27 prvenstvenih utakmica primili su čak 72 gola). Zakucani su za dno Premiershipa s gotovo nikakvim šansama da izbjegnu ispadanje u niži rang.

Linker
26. ožujak 2024 14:36