Luis Diaz je umjesto u Tottenham došao u Liverpool

 MIGUEL RIOPA Afp
POZADINA VELIKOG PREOKRETA

Filmska priča: Kako je Liverpool naljutio Tottenham i slavnog superagenta te doveo pojačanje na Anfield

Liverpool je Diaza bio spreman platiti 20 milijuna eura više nego što će ga na kraju platiti
Piše: S.N.Objavljeno: 02. veljača 2022. 22:38

Liverpool je pretposljednjeg dana zimskog prijelaznog roka osnažio napadački dio momčadi potpisavši kolumbijskog krilnog napadača Luisa Diaza. Ovaj 25-godišnjak je do sada igrao u Portu, a Liverpool ga je platio 45 milijuna eura uz potencijalne dodatne bonuse što je treći najskuplji transfer u ovogodišnjem zimskom prijelaznom roku. Skuplji od Diaza samo su bili Dušan Vlahović (81,6 milijuna eura) i Ferran Torres (55 milijuna eura).

Diaz se tako priključio cijeloj 'ergeli' krilnih napadača koje Jurgen Klopp ima u svojoj momčadi, a malo je nedostajalo da njemački trener ostane bez priželjkivanog pojačanja. Naime, Tottenham je bio opasno zagrizao za Diaza, a u Londonu su čak vjerovali kako će kolumbijski napadač doći u njihove redove.

Spursi su u Diazu vidjeli pravo pojačanje za svoje redove i prije su Liverpoola otišli u Portugal na pregovore. Engleski Daily Mirror tvrdi da su postigli dogovor s Portom oko odštete, ali i načelni dogovor sa samim igračem te se finalizacija posla očekivala kada se Diaz vrati s reprezentativne pauze iz Kolumbije. No, onda se u cijelu priču umiješao Liverpool.

Na Anfieldu su iskoristili činjenicu da je Diazov menadžer bio ljut na Porto jer je portugalski klub angažirao superagenta Jorgea Mendesa da završi posao s Tottenhamom. Preko svojeg južnoameričkog skauta stupili su u kontakt s Diazovim menadžerom i prenijeli mu interes Liverpoola što je njemu, ali i samom igraču bilo važnije od zanimanja Tottenhama. Nogometaš se predomislio, odlučio da ne želi otići u London nego u Liverpool te o tome obavijestio Porto kojem nije ostalo ništa drugo nego zaključiti pregovore sa Spursima i okrenuti se Redsima.

A onda je Liverpool iskoristio činjenicu da je Tottenham već sve dogovorio s Portom i platio Diaza manje nego što je inicijalno imao namjeru. Kolumbijac je u svojem ugovoru s portugalskim klubom imao klauzulu po kojoj može otići za 80 milijuna eura, a iako su u Liverpoolu smatrali da je taj iznos velik, bili su ga spremni platiti. No, onda su saznali da je Porto pristao na ponudu od Tottenhama koja je iznosila oko 50 milijuna eura, ponudili su inicijalnih 45 uz još 15 u bonusima te uspjeli dovesti Diaza na Anfield pri tome naljutivši Tottenham i Mendesa.

Linker
21. travanj 2024 11:25