Rafael Benitez više nije trener Evertona

 PAUL ELLIS Afp
RAFA ŠAPTOM PAO

Everton smijenio Beniteza, favorit za klupu legendarni bivši nogometaš koji je karijeru počeo na Goodisonu

Engleski mediji odmah su počeli sa špekulacijama o Benitezovom nasljedniku
Piše: SNObjavljeno: 16. siječanj 2022. 16:41

Gotovo je, Rafael Benitez više nije trener Evertona. Uprava kluba s Goodison Parka odlučila se zahvaliti 61-godišnjem španjolskom treneru nakon što je Everton jučer poražen od Norwicha s 2:1 u 22. kolu Premiershipa.

Benitez je u Everton došao ovog ljeta kako bi zamijenio Carla Ancelottija koji se vratio u Real Madrid, a Španjolac je tako postao drugi trener u povijesti, nakon Williama Barclayja, koji je vodio i Liverpool i Everton. Upravo činjenica da je bio na klupi Liverpoola donijela je Benitezu loš odnos s navijačima Evertona odmah na početku njegove epizode na Goodisonu.

No, navijači bi sigurno prihvatili Beniteza kao trenera da su rezultati bili dobri, ali oni su daleko od takvih. Nakon jučerašnjeg poraza Everton se nalazi na 16. mjestu Premiershipa sa samo 19 bodova. Benitezova momčad je u 19 kola upisala samo 5 pobjeda te imala 4 remija i 10 poraza. Everton trenutno ima 6 bodova više od zone ispadanja, mjesta koje vodi u Championship.

Engleski mediji odmah su počeli sa špekulacijama o Benitezovom nasljedniku, a Telegraph donosi da su prva dva kandidata Wayne Rooney, trener Derby Countyja koji je igračku karijeru počeo u Evertonu, te belgijski izbornik Roberto Martinez koji je već vodio Everton. The Athletic, pak, donosi kako bi klub do kraja sezone mogao voditi dosadašnji pomoćni trener Duncan Ferguson.

Linker
16. svibanj 2024 05:31