Erik ten Hag

 PAUL ELLIS Afp
KOMPLETNI REMONT

‘Čudo‘ koje je igralo na hrvatskim travnjacima među prvim željama Manchester Uniteda!

Ipak, prvi na Unitedovoj listi jest Jarrad Branthwaite za kojeg iz Uniteda još čekaju postavljenu cijenu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 04. travanj 2024. 18:59

Manchester United od iduće sezone ide u kompletni remont. Nevezano kako će završiti tekuća sezona i s kojim ostvarenim uspjesima, nekoliko drastičnih promjena zahvatit će jedan od najtrofejnijih engleskih klubova.

Budućnost Erik Ten Haga jedno je od glavnih pitanja u crvenom dijelu Manchestera, no jedno je sigurno - čak i ako nizozemski stručnjak zadrži svoj posao iduće sezone, imat će puno manje ovlasti nego sada, prvenstveno uzimajući u obzir transfer politiku kluba.

Ten Hag je svoj mandat obilježio dovođenjem igrača iz Nizozemske, ponajviše one s kojima je prethodno surađivao u Ajaxu. Inkasirane su stotine milijuna za transfere Antonya, Lisandra Martineza, Andrea Onane, Sofyana Amrabata itd., no za ni jednog od njih se ne može reći da se pokazao kao pravo pojačanje.

Zato će taj posao od iduće sezone vjerojatno pasti u ruke Dana Ashwortha i Jasona Wilcoxa, novih sportski i izvršnih direktora kluba na čijim transferima iz Newcastlea i Southamptona United radi u sjeni. Njima će United povjeriti transfer politiku, a iako se na njihovo službeno dovođenje još čeka, iz Uniteda su već naciljali mete za nadolazeći ljetni prijelazni rok.

Pozicija koju Crveni Vragovi zasigurno namjeravaju pojačati jest centralni branič, a tu je u uži krug želja ušao i Mikayil Faye! Čudovište iz Kustošije ljetos je hrvatskog niželigaša zamijenio Barcelonom, a tamo je u drugoj momčadi katalonskog giganta sjajnim predstavama zaslužio pozornost europskih velikana. Ipak, prvi na Unitedovoj listi jest Jarrad Branthwaite, stoper Evertona za kojeg iz Uniteda još čekaju postavljenu cijenu. U konkurenciji je, pak, i 19-godišnji branič Boca Juniorsa Aaron Anselmina.

Razmatraju iz Uniteda pojačati i druge pozicije, prije svega onu središnjeg napadača, veznjaka i desnog beka. Proračun će im, jasno, biti ograničen FFP regulacijama, no u Unitedu se nadaju kako će od prodaje igrače prikupiti barem 100 milijuna eura.

Linker
04. travanj 2024 18:59