OLI SCARFF Afp
EVO GDJE JE ZAPELO

Čovjek zabija kao na traci, ali to za City nije dovoljno! Legenda pojasnila: ‘Haaland je izabrao krivi klub‘

‘Oni su drugačija momčad, inferiornija s Haalandom, ali opet ne njegovom krivnjom‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. veljača 2023. 20:55

Manchester City nije u dobrom razdoblju. Pustimo sada sa strane financijske stvari prijetnje da će zbog malverzacija biti izbačeni iz lige. City je u nedjelju izgubio treću uzastopnu utakmicu u gostima, ovaj put protiv Tottenhama (1:0). Poraz koji je potaknuo brojne rasprave o učinku momčadi. Jamie Carragher je tako usredotočio svoje razmišljanje na jednog igrača - Erlinga Haalanda.

Brojke norveškog napadača su spektakularne. Postigao je 31 gol u 28 utakmica u svim natjecanjima. Od toga je 25 zabio u Premier ligi. I unatoč Haalandovom izvanrednom učinku, Carragher tvrdi da je Manchester City, kao momčad smanjila svoj napadački učinak zbog Haalanda, ali i da on ne pruža sve što bi mogao zbog načina igre svoje momčadi.

"Haaland je došao iz Bundeslige, iz Borussije Dortmund, gdje igraju na protunapad, koriste kompletan teren i onda se vidjela ta đavolja brzina koju Haaland ima. Tamo je mogao trčati do mile volje. Možda je izabrao pogrešan klub kako bi izvukao najbolje iz sebe," rekao je Carragher na Sky Sportsu.

"Sada ne vidimo sve od Haalanda i Manchester Cityja, ne zbog Haalanda. Zabio je 25 golova u Premier ligi. Manchester City je kao momčad zabila ukupno 53, što je slična razina kao i prije Haalanda, ali je City primio više golova nego inače i puno je lakše ići suparnicima u protunapad s takvom igrom Cityja. Oni su drugačija momčad, inferiornija s Haalandom, ali opet ne njegovom krivnjom.", objašnjava bivši igrač Liverpoola.

"Mislim da smo ove sezone, kada je zabijao svoje golove, vidjeli samo 60 posto Haalanda. City kao momčad neće igrati nogomet po cijelom terenu, to nije Guardiolin stil. Njegovi igrači nemaju energiju ili snagu ili tempo da igraju tako. Haaland će nastaviti zabijati golove. Ali ne vidimo sve što ovaj igrač može učiniti zbog momčadi u koju je otišao", zaključio je Carragher.

Linker
25. travanj 2024 00:09