Antonio Conte i Ivan Perišić iz dana u Interu

 MAURIZIO BORSARI/AFLO/PROFIMEDIA Maurizio Borsari/Aflo/Profimedia
NAJKREATIVNIJI IGRAČ

Conte otvoreno progovorio što mu znači Ivan Perišić: ‘Pa ja sam ga već trenirao u Interu...‘

‘Vrlo je važno za momčad da ima u sastavu igrača klase Perišića, pogotovo za razvoj mladih...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 19:07

Ivan Perišić i Harry Kane nastavljaju u istom ritmu. Nakon što su hrvatski reprezentativac i najbolji engleski napadač osigurali Tottenhamu vrijedan bod u gradskom derbiju protiv Chelseaja, u subotu su Kane i Perišić "riješili" i Wolverhampton koji u posljednjih deset prvenstvenih utakmica nije osjetio slast pobjede.

Londončani su slavili pobjedu 1:0 nakon što je Kane poentirao u 64. minuti poslije još jedne asistencije Perišića koji se po prvi puta od dolaska u britansku prijestolnicu našao u prvoj jedanaestorici Tottenhama. Perišić je spretno glavom prebacio loptu do Kanea koji je iz blizine udarcem glavom lako pogodio mrežu za 1000. pogodak Tottenhama u Premier ligi.

SJAJNU SURADNJU PERIŠIĆA I KANEA POGLEDAJTE OVDJE

Kane je postigao 250. gol za Tottenham i postao igrač s najviše pogodaka u elitnom razredu engleskog nogometa u dresu jednog kluba (185), dok je na vječnoj ljestvici strijelaca Premier lige iza Kanea ostao Sergio Agüero. Ivan Perišić igrao je do 76. minute i pokazao da će ukoliko ga zaobiđu ozljede biti prvoklasno pojačanje za momčad menadžera Antonia Contea koja je u novu sezonu krenula bez poraza i uz sedam bodova na kontu. Kanea još samo 17 golova dijeli da postane najbolji strijelac u povijesti Tottenhama ispred legendarnog Jimmyja Greavesa.

image

Harry Kane

IAN KINGTON Afp

- Iza mene je desetak sjajnih godina u Premier ligi. Mogu se samo nadati da je ostalo dovoljno vremena za neka nova velika dostignuća. Zna se da bi kao krunu karijere želio osvojiti trofej, ali ne mogu kazati da mi ne prijaju i pojedinačna dostignuća. Poseban je osjećaj pogoditi mrežu suparnika, ali najvažnije su pobjede. Odlično smo započeli novu sezonu, no nije nam potrebna nikakva posebna euforija nakon samo tri odigrana kola. Uostalom u našoj igri puno je prostora za napredak, a ako želimo biti stalno u vrhu moramo puno bolje i počinjati utakmice nego što je to bio slučaj u posljednja tri dvoboja - istaknuo je Harry Kane.

image

Slavlje Bena Daviesa i Ivana Perišića

GLYN KIRK Afp

Utakmicu u Londonu promatrala je i brazilska nogometna legenda Ronaldo, a mediji bliski Tottenhamu puni su hvale za prezentaciju Ivana Perišića. Ističe se da je Perišić bio najkreativniji igrač Tottenhama u slabom prvom poluvremenu, te da je odlično izdanje hrvatskog reprezentativca otvorilo put Pijetlovima prema pobjedi. Perišić je nagrađen sedmicom, a bolju ocijenu od hrvatskog majstora zaslužili su samo Kane, Sanchez i Hojbjerg.

image
SHAUN BROOKS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA Shaun Brooks/Actionplus/Profimedia

- Ne iznenađuje me igra koju je pružio Perišić, jako dobro znam što može, uostalom trenirao sam ga u Interu. Vrlo je važno za momčad da ima u sastavu igrača klase Perišića, pogotovo za razvoj mladih i kvalitenih igrača kakav je Ryan Sessegnon. Harry Kane bi rado mjenjao neke svoje pojedinačne nagrade za trofeje i mogu se samo nadati da ćemo zajedno uspjeti ispuniti njegovu želju u ovoj sezoni - mišljenje je menadžera Tottenhama Antonia Contea.

Linker
13. svibanj 2024 06:26