GLYN KIRK
NOGOMETNA POSLASTICA

Briljantno otvaranje groznice na Boxing Day: United dvaput vodio, Vardy mu prekinuo brutalan niz

Leicester i Manchester United odigrali su 2:2 u prvom susretu 15. kola Premier lige.
Piše: Kazimir Guberina/HinaObjavljeno: 26. prosinac 2020. 15:36

Pobjednička serija Manchester Uniteda na premierligaškim gostovanjima stala je u Leicesteru na Boxing Day. Crveni vragovi su u dvoboju protiv prvaka iz 2016. osvojili samo bod. Iako su izabranici menadžera Olea Gunnara Solskjaera dva puta imali prednost, Leicester se dva puta vraćao za u konačnici pravednih 2:2.

Nakon deset uzastopnih prvenstvenih pobjeda u gostima Fernandes i društvo su zaustavljeni, te tako neće stići do rekorednih 12 gostujućih pobjeda i nadmašiti učinak Chelseaja i Manchester Cityja.Neuništivi Jamie Vardy uputio je u 85. minuti udarac koji se pretvorio u autogol Tuanzebea i rastužio Crvene vragove, koji su i ovoga puta imali sasvim dovoljno izglednih prigoda da se opet kući vrate s tri boda na kontu.

image
GLYN KIRK

Marcus Rashford upisao se u listu strijelaca i tako sa 23 godine postao treći najmlađi igrač u povijesti Manchester Uniteda koji je stigao do 50 premierligaških golova, prije Rashforda to je uspjelo Wayneu Rooneyju i Cristianu Ronaldu. No, Rashford je Leicesteru mogao, a s obzirom na kvalitetu koju posjeduje i trebao, postići barem još dva pogotka. Činilo se ipak da spomenuti promašaji engleskog reprezentativca neće biti kobni kada je Fernandes na asistenciju Cavanija po drugi put doveo goste u vodstvo, ali posljednju riječ imali su Vardy i nesretni Tuanzebe.

U prošloj sezoni Manchester United je upravo pobjedom u Leicesteru osigurao nastup u Ligi prvaka, ali ovo gostovanje na Boxing Day bilo je manje sretno za Solskjaera i njegovu momčad, a Leicester niti nakon 12 utakmica ne zna za pobjedu protiv društva s Old Trafforda. No, i osvojeni bod će biti vrlo lijep božićni poklončić za domaćine, koji se na krilima Jamieja Vardyja nadaju novom nastupu u Ligi prvaka.

Na putu do deset gostujućih pobjeda United je radio razne preokrete i vraćao se redovito iz rezultatskog minusa kada bi primio prvi gol, ali sada, kada su dva puta imali prednost, Crveni vragovi nisu uspjeli srušiti žilave Lisice i stići do novog trijumfa. Portugalac je još jednom pokazao da je ključni igrač za pobjedničke ambicije crvenog dijela Manchestera, ali promašaji Rashforda i dosta nesreće navukli su osmijeh na lice Vardyja i suigrača.

Skromni Vardy

- Mislim da nisam previše zaslužan za izjednačujući pogodak, da nije bilo pomoći igrača Manchester Uniteda lopta sigurno ne bi završila u mreži, ali mišljenja sam da smo u potpunosti zasluženo ostali neporaženi i osvojili bod koji ćemo svakako uzeti i smatrati ga odličnim ostvarenjem. Ne možete postići gol iz svake prigode, pogotovo protiv suparnika kakav je Manchester United, morate biti strpljivi i mudri i to nam se isplatilo, a Barnes je postigao vrhunski gol - istaknuo je napadač Leicestera Jamie Vardy.

- Razočaran sam što nismo slavili s obzirom na broj stvorenih prigoda. Marcus Rashford ovoga je puta zabio jedan gol, a mogao je i još pokoji, no ne treba ga kriviti jer se takve stvari događaju. Oba gola Leicestera smo mogli spriječiti, ali Vardy je jednostavno klasa. Bod nije najgori doseg za nas, ali ipak ostaje žal za tri boda u dvoboju s vrlo zahtjevnim suparnikom - mišljenje je menadžera Manchester Uniteda Olea Gunnara Solskjaera.

Pobjeda Aston Ville, bez golova na Craven Cottageu

u susretima koji su počeli od 16 sati, Aston Villa je pobijedila Crystal Palace s 3:0, dok su u drugom susretu Fulham i Southampton odigrali bez golova.

Villa je do pobjede stigla premda je od 45. minute igrala s igračem manje, a čak dva gola je zabila s igračkim deficitom.

Domaćin je poveo u 5. minuti golom Bertranda Traorea, a u posljednjim trenucima prvog dijela Tyrone Mings je pocrvenio.

No, u nastavku je Aston Villa zabila još dva gola, a strijelci su bili Kortney Hause (67) i Anwar El Ghazi (76).

U drugom susretu Fulham i Southampton su odigrali 0-0.

Gosti su bili bliži pobjedi, imali su dvije sjajne prilike, jednom su pogodili okvir gola, a čak dva gola su ima poništena nakon intervencije VAR-a.

Linker
28. travanj 2024 09:14