MARKO TODOROV Cropix
FINAL 8

Očekujemo futsal spektakl u Zagrebu, atmosferu kao što je na Štefanje na Kutiji šibica

U Zagrebu se od petka do ponedjeljka igra završni turnir kupa, nastupa vidjeti osam sjajnih momčadi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. veljača 2023. 19:18

Zagreb sprema čeka pravi futsal spektakl, koji u petak kreće u Zagrebu, u Dvorani 2 Doma sportova. Domaćin je Futsal Dinamo, a Nikola Milojević kao predsjednik kluba najavljuje i sjajne utakmice i punu dvoranu.

Velika želja

- Uvjeren sam da će već u petak u “dvojci” biti kao atmosfera kao na Štefanje, kada se igraju četvrtfinalne utakmice Kutije šibica. Baš to Štefanje na Kutiji najveći je dokaz koliko ljudi vole mali nogomet, a jednako tako vole i futsal, koji je još brži i dinamičniji. Interes je ogroman, karte koje vrijede za sva tri dana skoro su pa rasprodane. Taj “atomski futsal”, kako smo nazvali Final 8 kupa, izazvao je veliko uzbuđenje u Hrvatskoj, a posebno u Zagrebu, koji godinama nije bio organizator završnice kupa. Zato nam je i velike želja bila turnir napokon dovesti u metropolu.

image

Nikola Milojević, jedan od vodećih strucnjaka za estetsku medicinu u Hrvatskoj

NEJA MARKICEVIC/CROPIX Cropix

Nikola Milojević - inače vrlo ugledni estetski kirurg - Final 8 doživljava i kao veliku priliku za pravu promociju futsala.

- Futsal je već sada jedan od najvećih dvoranskih sportova u Hrvatskoj. Pogledajte broj navijača na prvenstvenim utakmicama, ne znam koji sport ima takav prosjek. U Zagreb dolazi osam sjajnih ekipa, dosta izjednačenih, svaka sa svojim adutima. Siguran sam da ćemo napuniti “dvojku”, te svima priuštiti pravi spektakl.

Naravno da Futsal Dinamo ide po trofej, posebno zato što u zadnje vrijeme momčad igra vrlo uvjerljivo.

Promocija ovog sporta

- Trofej je naš sportski cilj, jako ga želimo, ali vjerujte mi, promoviranje futsala je na prvom mjestu sljedećih nekoliko dana. Futsal doista zaslužuje biti ravan košarci i rukometu, koji u Hrvatskoj imaju duboke korijene i brojne navijače. A trofej može osvojiti nekoliko momčadi. Znamo koliko je Novo Vrijeme jako, Puljani su sjajni, Torcida ima iznimno jaku momčad, Šibenik je doveo dva Brazilca... Neka pobijedi najbolji, ali prije svega neka pobjedi futsal, jer samo tako će i Futsal Dinamo sutra biti još bolji.

Prvenstvo je ove sezone iznimno dramatično?

- Tri ekipe na vrhu imaju isti broj bodova. Jedna Pula je na sedmom mjestu, a toliko je dobra da može osvojiti naslov. Nikada nismo imali tako jaku ligu, samo dvije momčadi nemaju Brazilce u sastavu. Igra se atraktivno i vrlo kvalitetno. Nije to ništa slučajno, jer klubovi sjajno rade, Novo Vrijeme je godinama bilo primjer, sada su mnogi na tom tragu. U ligi nema “kante za napucavanje”.

U čemu je tajna takvog rasta futsala?

- Skoro svi igrači praktički treniraju i žive kao profesionalci. Imamo odličnu klimu u ligi, nema neprijateljstava, nema podmetanja i zakulisnih igara. Svi pušemo u isti rog i rezultati se vide. Kad sam se vratio iz Engleske živjeti u Hrvatsku nisam imao pojma što je futsal, a sada sam doista neizmjerno zaražen futsalom. Zato nam je Final 8 toliko važan, puno važniji od samog trofeja, koliko god nam je svima trofej važan. Već danima imamo sastanke na dnevnoj bazi, pazimo na sve detalje. A na kraju svega guštamo, jer doista se imamo čemu veseliti - zaključio je prepun optimizma Nikola Milojević.


Četvrtfinale

Petak, 17. veljače: Murter - Torcida (13), Crnica - Stanoinvest Futsal Pula (15.15), Novo Vrijeme - Bjelovar (17.45), Futsal Dinamo - Šibenik 1983 (20.15).

Polufinale*

Nedjelja, 19. veljače: 1. utakmica (17), 2. utakmica (20). * Ždrijeb polufinala bit će obavljen u petak nakon završenih utakmica četvrtfinala

Finale

Ponedjeljak, 20. veljače (18.30)

Linker
14. svibanj 2024 00:27