Mario Mandžukić

 Marco Rosi/lapresse/profimedia
STRAH I TREPET

Zvijezda Juventusa o Mandžukiću: ‘Isti je kao Ibra, pričao je sa mnom samo kad me vrijeđao‘

‘Rekao sam mu: ‘Pokušavam biti kao ti, odgovorio je: ‘Danas se trudiš, a sutra se vraćaš juniorima‘
Piše: SNObjavljeno: 20. studeni 2023. 12:23

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić je ostavio dubok trag u hrvatskom, ali i svjetskom nogometu. Igrao je za Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico Madrid, Juventus i Milan, a krasila ga je posebna borbenost na terenu.

Mandžu je cijenilo pola Europe, no izgleda da nije svima bio omiljen suigrač. Njegov bivši kolega iz Juventusa, Moise Kean, se u podcastu 19F prisjetio svojeg iskustva s Mandžom kojeg je usporedio sa Zlatanom Ibrahimovićem.

- Osoba koja je u svijetu sporta na mene ostavila traga je Mario Mandžukić. On ima manje-više isti karakter kao Zlatan Ibrahimović. To je tip koji ne govori puno. Nije razgovarao sa mnom, a ako je i govorio, to je bilo samo kako bi me uvrijedio - rekao je Kean pa dodao:

- Jednom sam s 15 godina trenirao s prvom ekipom. Premjestili su me u njihovu svlačionicu i sjeo sam blizu njega. Pitao me što radim ovdje. Odgovorio sam mu: ‘Pokušavam biti kao ti‘. Rekao mi je: ‘Čuj, danas se trudiš, a sutra se vraćaš juniorima. Nije ti mjesto ovdje‘ - ispričao je Kean.

Mandžo se krajem 2021. godine priključio stručnom stožeru hrvatske nogometne reprezentacije s kojom je sada na korak do još jednog velikog natjecanja.

Linker
01. svibanj 2024 10:39