ANP/DDP USA/PROFIMEDIA
MOSTARSKI DVOBOJ

Zrinjski bez problema svladao rivala u gradskom derbiju: Stoper s dva pogotka srušio Velež

"Primili smo sva gola tri iz prekida i kod sva tri neshvatljivo loše reagirali", rekao je Klafurić
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 18. listopad 2023. 18:58

Mostarski klubovi, HŠK Zrinjski i FK Velež, odigrali su 45 službenih utakmica od raspada bivše države, odnosno neovisnosti Bosne i Hercegovine, ali Zrinjski je rijetko kada tako uvjerljivo dobio svog gradskog rivala kao jučer. Pobjeda od 3:0 Zrinjskog malo je iznenađenje jer je Velež u posljednje vrijeme vrlo dobar, pogotovo od dolaska hrvatskog trenera Deana Klafurića, no Zrinjski je posljednjih godina svijet za sebe u Premijer ligi, a to je pokazala i ova utakmica.

Aktualni prvak BiH već nakon 45 minuta vodio je s 3:0, a sva tri gola postigao je izravno iz prekida ili odmah nakon prekida. Igrala se šesta minuta kada je na ubačaj Tomislava Kiša iz slobodnog udarca pogodio Mario Ćuže. Druga dva gola Zrinjski je postigao nakon kornera, a oba je postigao Slobodan Jakovljević, stoper koji rijetko postiže pogotke, ali koji ove sezone već ima tri na kontu. Prvi je zabio na odbijenu loptu, a drugi nakon što se našao sam na drugoj vratnici.

Navijači domaćih bili su u transu, a gosti su strahovali od najvećeg debakla u povijesti, što se u derbijima teško podnosi. No Klafurić je u drugom dijelu s izmjenama promijenio ritam i Velež je u tom dijelu bio ravnopravan, a da je Gruzijac Guliašvili umjesto vratnice pogodio mrežu i rezultat bi bio ljepši.

- Primili smo tri gola, sva tri iz prekida i kod sva tri smo neshvatljivo loše reagirali. U drugom dijelu smo stajali dobro, ali od ljepote se ne živi nego od efikasnosti, a mi smo bili strašno neefikasni, u napadu i obrani - rekao je Klafurić.

Krunoslav Rendulić, s druge strane, mogao je biti jako zadovoljan, jer njegova je ekipa izbila na drugu poziciju iza Borca s kojim igra u nedjelju.

- Imali smo jako dobro poluvrijeme, rekao bih i odlično. Nije bilo realno očekivati da ćemo nastaviti u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Prepustili smo inicijativu Veležu, ali opet smo kontrolirali stvari. Imali su prilika, ali imali smo i mi, pa je rezultat realan. Čeka nas Borac u nedjelju, a ovo moramo arhivirati - istaknuo je trener Zrinjskog.

Linker
04. svibanj 2024 15:19