XPB IMAGES LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ČEKA SE ODLUKA

Zinedine Zidane prvi kandidat za klupu uzdrmanog velikana? U igri je još nekoliko poznatih lica

Francuza se povezivalo s Juventusom nekoliko puta u prošlosti, ali nagađanja se nikada nisu ostvarila
Piše: SNObjavljeno: 19. veljača 2024. 14:13

Nakon što je naredao tri poraza za redom i tako donio vrhunac krize njemačkom prvaku, Thomas Tuchel bi vrlo brzo mogao postati bivši. Čak i ako izdrži do kraja sezone, klub će se vjerojatno odlučiti za novog trenera. Brojni mediji i izvan Njemačke raspisali su se tko bi ga mogao naslijediti, a The Athletic tvrdi da to bi mogao biti čovjek koji je i ostavio Bayern iza sebe, Xabi Alonso.

Španjolac ugovor s klubom iz Leverkusena ima do kraja sezone 2025/2026. ali nije isključeno da na ljeto preuzme svoj bivši klub. Podsjetimo, Alonso je u Bayernu proveo dvije godine i to mu je bio zadnji klub prije igračke mirovine. Za minhenski klub odigrao je 117 utakmica i zabio devet pogodaka te 12 puta asistirao.

S druge strane, talijanski Corriere dello Sport piše da je prvi kandidat za klupu Bayerna Zinedine Zidane, koji je bez angažmana od odlaska iz Real Madrida 2021. godine. Francuza se povezivalo s Juventusom nekoliko puta u prošlosti, ali nagađanja se nikada nisu ostvarila. Osim toga, kako je vrlo vjerojatno da Didier Deschamps ostaje izbornik francuske reprezentacije, čija je pozicija navodno velika želja Zidanea, izvjesno je da bi bivši trener Reala mogao preuzeti nekog europskog velikana.

U igri za klupu njemačkog velikana su navodno još i Hansi Flick, koji je vodio klub u razdoblju između 2019. i 2021. i Antonio Conte koji je bez angažmana od odlaska iz Tottenhama u ožujku prošle godine.

Linker
15. travanj 2024 18:24