CLEMENT MAHOUDEAU Afp
PROGOVORIO I O MATERAZZIJU

Zidane: Imam samo dvije ili tri opcije u karijeri. Znam i tko zaslužuje Zlatnu loptu, pa to vidi cijeli svijet

Francuski stručnjak se u velikom intervjuu za Marcu dotaknuo brojnih zanimljivih tema
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2022. 08:10

Zinedine Zidane jedna je od glavnih tema ovog ljeta. Francuski 50-godišnji stručnjak je na meti PSG-a koji bi ga jako volio vidjeti na svojoj klupi, a brojni svjetski mediji prate razvoj ove situacije. Francuz je u intervjuu za L'Equipe progovorio o PSG-u, ali i brojnim drugim zanimljivim temama.

"PSG? Nikad ne reci nikad. To posebno vrijedi za trenere danas. Kao igrač možeš birati bilo koji klub, ali za trenera ne postoji 50 klubova u koje može otići. Postoje dvije ili tri opcije. Ako odem u neki klub, ići ću tamo pobjeđivati. Zato i ne mogu ići baš bilo gdje", rekao je Zidane pa nastavio:

"Na primjer, želite u Manchetser United? Treba vam engleski. Ja ga razumijem, ali ne koristim ga baš jako dobro. Znam da ima trenera koji odu u klub bez obzira na jezik, ali ja ne radim tako. Puno je tu faktora u igri kako bi se pobjeđivalo. Znam što mi za to treba."

Zidane je dodao kako kako još nije gotovo s poslom trenera, a san mu je biti izbornik Francuske. Francuz se osvrnuo i na tri Lige prvaka u nizu koje je osvojio sa Realom kao trener.

"Osvajanje Lige prvaka nikada nije lako. To je težak posao, a posebno kada ju osvojiš tri puta u nizu. Radili smo kao ludi. Moji igrači su vjerovali u mene i ja u njih. Kad pobjedim nisam iznenašen jer znam da sam dao sve od sebe da dođe do toga."

image
GABRIEL BOUYS Afp

Jedan od ključnih igrača na tom putu bio je i Zidaneov sunarodnjak Karim Benzema koji bi ove sezone mogao osvojiti Zlatnu loptu.

"Karim je meni kao mlađi brat kojeg nikada nisam imao. Šaljemo si poruke. Ne čudi me to što radi. Znao sam da je sposoban za to, uvijek je bio odličan u Madridu. On je baš iznimam i zaslužuje Zlatnu loptu. Ne kažem to ja, nego cijeli svijet."

Zidane se prisjetio svojeg dolaska u Real Madrid, ali još u ulozi igrača.

"Baš sam navršio 29, ali nedostajao mi je baš Real Madrid. Trebao sam podići svoju karijeru, trebao mi je izazov. To mi je bilo u glavi, a tako je mislio i Florentino Perez. Bili smo u Monaku na gala večeri i dao mi je salvetu na kojoj je pisalo: 'Želiš li doći?', a ja sam mu samo napisao da želim", rekao je Zidane pa otkrio zašto je nosio broj pet na dresu:

"Florentino mi je rekao da je to jedini slobodan broj, a meni to nije bio problem. Taj broj pet mi je dao puno toga. Uz to, proveo sam pet godina u Juveu i pet u Realu. Taj broj znači nevjerojatne stvari u mojem životu. Sudjelovao sam u pet Ligi prvaka koje je Real osvojio. Kad idem u hotel, ako sam na petom katu u sobi, pobjeđujem. To su posebne stvari."

Naravno, nije moglo proći ni bez pitanja o njegovom okršaju s Marcom Materazzijem kojeg je Zidane 2006. godine pogodio glavom u finalu Svjetskog prvenstva.

"Nije to bila naša najbolja utakmica, posebno moja, ali što je, tu je. Što se dogodilo, dogodilo se. Moja majka je taj dan bila jako umorna. Pričala je s mojom sestrom nekoliko puta u danu. Znao sam da nije dobro, ali nije bilo to ni jako ozbiljno. Ipak, bio sam zabrinut. Materazzi je rekao da nije pričao o mojoj majci i to je istina, ali vrijeđao mi je sestru koja je bila s mamom cijelo vrijeme...", rekao je Zidane pa nastavio:

"U većini slučajeva to me ne bi diralo, ali taj dan sam bio osjetljiviji i dogodilo se što se dogodilo. Nisam ponosan na to, ali to je dio mojeg puta, moje karijere i životne priče. Zato kažem da nisam gotovo s Francuskom, ne želim da završi tako. Nije to sigurno gotovo", poručio je Zidane.

Linker
02. lipanj 2023 11:33