Ranko Šuvar/Cropix
OTJERAO GA IZ KLUBA

Žestok istup direktora Olimpije: ‘Prozivate nas zbog Prosinečkog, a gdje je on sad? Nitko ga ne želi‘

Prosinečki se sa slovenskim prvakom nije rastao na lijep način
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 20:01

Iza ljubljanske Olimpije je odlična sezona. Osvojili su dvostruku krunu u Sloveniji, što je bila i glavna tema na press konferenciji na kojoj je govorio direktor kluba Igor Barišić. Između ostalog, dotaknuo se i bivšeg trenera Roberta Prosinečkog.

Prosinečki je na klupu Olimpije došao početkom prošle sezone, ali je nakon samo tri utakmice odlučio napustiti klub, a poznato je da se s klubom nije rastao na lijep način. Razlog odlaska navodno je bilo neslaganje s čelnicima kluba.

- Stvarno nema potrebe za negativom, ne razumijem odakle ona dolazi. Trebalo je vremena da dođemo na sadašnju razinu. Prvaci smo, osvajači Kupa, mlade kategorije ispunjavaju sve ciljeve, radimo odgovorno. Uostalom, otplatili smo sve dugove i spasili klub od bankrota - rekao je Barišić te se osvrnuo na Prosinečkog:

- Većina naših odluka bila je dobra. Prozivate nas zbog Roberta Prosinečkog, a gdje je on danas? Gdje su svi ljudi koji su tu bili prije nas? Nitko ih ne želi. Što točno nije dobro? Zaslužili smo više poštovanja - kaže direktor Olimpije.

Iz Olimpije je Prosinečkog otjerao upravo Barišić i to nakon izjave da je pokušao "prodati" klub u suradnji sa svojim kumom. Također su ga optužili da je pio i kartao za vrijeme priprema te da nije dolazio na treninge, što je on kasnije demantirao te napustio klupu slovenskog prvaka.

Linker
09. lipanj 2024 14:53