DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
OVO JE SAMO POČETAK

‘Zašto Dinamo ne bi osvojio Ligu prvaka? Zamislite da nam dođe Barcelona... Ne bi znali što ih je snašlo!‘

‘Slavili smo do šest ujutro! Polovice toga uopće se ne sjećam, bilo je nezaboravno‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. lipanj 2023. 14:08

"Dinamo će biti prvak Hrvatske i igrati Ligu prvaka", govorio nam je Nikola Milojević, predsjednik trenutno najsretnijeg futsal kluba Hrvatske, još 2021. godine, kada je preuzeo tu funkciju da bi dotadašnji predsjednik Matija Đulvat zasjeo na trenersku klupu malonogometnih Modrih. Mnogi su ga poslije zvali i pitali zašto se rasipa takvim obećanjima, a sada su ona ispunjena, pobjedom nad MNK Olmissumom u dvorani Dražena Petrovića, pred ponositim Boysima, sa žarom i emocijom kakva oduvijek savršeno pristaje plavom klubu.

Nikola Milojević sam će sebe prozvati fanatikom, nepopravljivim zaljubljenikom u “sveto ime to”, a nakon povijesnog dosega Futsal Dinama ima i novu predikciju - “Zašto u idućih 10 godina ne bismo osvojili i Ligu prvaka?”, retorički je priupitao tijekom našeg razgovora, svjestan da su dosadašnji potezi kluba za njegovim predsjedništvom, a popraćeni mnogim nepopularnim odlukama, pritiscima i sumnjama, urodili plodom. Milojević je od malena navijač Dinama i premda mu sigurno godi pratiti svoj klub u društvu uglednika poput Velimira Zajeca ili Darija Šimića (...), s kojim će uskoro osim prijateljskih voditi i poslovne razgovore, ponekad ga navike, ili emocije, povuku prema tribini “običnog” puka.

image

Nikola Milojević

CROPIX

Spavali na foteljama

- Nosim lijepe uspomene. Živio sam u Londonu, baš sam prije utakmice s Fulhamom udomaćio Boyse, jednom je njih 18 spavalo u mojim foteljama. Uvijek kažem da su to najbolji navijači na svijetu, što su pokazali i u Ciboni. Tako da mi je malo teško biti u loži - govori nam Milojević, poznat i kao cijenjeni estetski liječnik.

image
CROPIX

Stoga, kako je izgledalo slavlje nakon Olmissuma?

- Neopisive emocije, polovice toga se ni ne sjećam. To su osjećaji koji će ostati sa mnom zauvijek. Moj 15-godišnji sin ostao je s nama do ranih jutarnjih sati. Rekao je da mu je to bio najbolji dan u životu. Listovi me bole od skakanja pred našim navijačima. Slavili smo kod Doma sportova do pet-šest ujutro, prvi put u dugo vremena da sam naručio taksi. Pravi gušt, i opaki ceh za cugu, ali to je bio jedan od najdražih računa koje sam u životu platio. Bilo je i puno Boysa, onih pravih i najjačih. Njihova sreća i zahvala puni mi srce ljubavlju i srećom koju vam ne mogu ni opisati.

Uoči Final 8 rekli ste da vam je glavni cilj promocija futsala, jeste li zadovoljni u tom segmentu?

- Apsolutno, to je čak i važnije od naslova. Mogli smo rasprodati 15 tisuća karata, siguran sam u to. Posebno me veselilo vidjeti djecu, klince koji s Boysima usklađeno skandiraju i skaču. Veliki Boysi, a pored njih klinci... Futsal Dinamo je familija, moja prva ljubav i uvijek će to biti. Uspjeh je zamijećen u svim dijelovima svijeta, jedan od najboljih svjetskih igrača Rivillos javio nam se s čestitkama. Vjerujem da će ljude privući atrakcija, da će se ovo zadržati i da će se za ligaške utakmice Dinama tražiti karta više.

Jesu li Dinamo i hrvatski klubovi konkurentni u istom akvariju s europskom elitom?

- Konkurentniji su u futsalu nego u ‘velikom’ nogometu, prvenstveno zbog manjih razlika u budžetima. Naš je ove sezone bio oko 300 tisuća eura, mislili smo da moramo doseći barem 600 da bismo osvojili ligu, pa je ispalo drukčije. Međutim, da biste konkurirali u Europi potreban je veći budžet. Mi već sada imamo kontakte novih sponzora, nude se velika imena samo nekoliko dana nakon trijumfa. I da, rasti će plaće igračima koliko nam situacija dozvoljava, zaslužili su to. Kandidirat ćemo se za domaćinstvo, ako Bog da u Areni, to je sponzorima veliki mamac. Zamislite sada da jedna Barcelona ili Sporting dođu u grotlo Cibone ili pred 15 tisuća ljudi u Arenu, vidjeli bi nešto što nikada nisu. Za LP vam je potrebna top fizička sprema, to je jurnjava i nevjerojatna brzina. Možda bi s kojim pojačanjem mogli svašta napraviti, a mislim da s ovom ekipom možemo do Final Foura, zašto ne?

image
CROPIX

Dakle, prvi mandat predsjedništva nije mogao bolje proći?

Stižu nam najbolji dani

- Dvije teške godine u kojima je bilo potrebno puno vjerovati. Od najgorih do najboljih momenata. Morali smo smijeniti trenera, Đulvat je stigao i unio novu filozofiju, više sporta, zdrav život, propisana prehrana... Pa onda ispadnemo u četvrtfinalu od Squarea prošle godine, najgori rezultat u povijesti. Pa Đulvat miče dva-tri ponajbolja igrača da bi mogao krenuti željenim putem. Bilo je pritisaka, čak i po pitanju podrške treneru, ali ja sam uvijek znao da će on napraviti nešto veliko jer jedan je od najboljih u Europi - kazao je Milojević, pripisao zasluge još i dopredsjedniku Domagoju Purgaru, tajniku Sebastianu Soboti, ostatku trenerskog tima Nikoli Grgiću, Domagoju Čondiću, Mariju Modrušanu, Tini Krmpotić te svom prethodniku Juri Fabijaniću, a potom zaokružio priču:

- Sada dolaze najbolji dani. Moramo za naš Dinamo, mali i veliki, za Zagreb i Boyse, obraniti naslov i ostati konstanta idućih 10 godina kao što to veliki Dinamo čini.

Tihomir Novak je Luka Modrić našeg futsala

Kakvi su planovi po pitanju transfera, koliko se često izmjenjuje roster momčadi naših futsal klubova?

- Mislim da će se u ligi smijeniti mnogo trenera i igrača, doći će Brazilci i Argentinci. Mi se ne volimo okretati strancima jer ponekad dobiješ "mačka u vreći", ne znaš što si platio, a zatvaraš prostor igračima koji bi mogli biti budućnost Hrvatske. U ligi će biti velikih izmjena, ali kod nas neće. Igrači nigdje nisu doživjeli ovakav tretman. Evo, Tiho Novak, koji je i ranije osvajao trofeje i smatram ga Lukom Modrićem našeg futsala, rekao je da mu je ova titula draža od svih. Osjećaju da smo obitelj i zato nitko neće odlaziti. Novaka je nekoć zvala Barcelona, ali ostao je tu jer voli svoj dom. Možda nekoga dovedemo ako procijenimo da nam je to iskustvo potrebno za iskorak u LP, ali oslanjamo se na našu školu i sadašnju ekipu, to je naša snaga i budućnost. Uvijek govorim da ne možeš riskirati brzim ulaganjima i rješenjima, jer ako tada rezultati izostanu, u debelom si minusu.

O konkretnoj suradnji s velikim Dinamom ćemo razgovarati

A kakva je budućnost po pitanju suradnje s ‘velikim‘ Dinamom, nedavno ste rekli da još niste razgovarali s nekim iz kluba, je li se nešto promijenilo ususret slavljeničkoj atmosferi?

- U loži sam pričao sa Šimićem, no konkretno ćemo o suradnji tek u budućnosti. S novim licima u Dinamu to je moguće, Bišćan i Šimić podupiru nas od početka. Šimić i ja ne krijemo da bismo, kada bi se gradio stadion, voljeli pored imati dvoranu za naše ligaške utakmice i oglede KK Dinama. Cilj je da to bude sportsko društvo poput Barcelone. Primjerice, naš Luka Perić počeo je kao nogometaš u Dinamu, pa se pronašao u futsalu. I to je jedan od načina moguće suradnje. To je nešto čemu težimo, ali treba vremena, priprema se novi Statut... Sve to čini mi se kao san, jer to su moja dva kluba i nadam se zlatnoj sutrašnjici velikog Dinama.

Linker
11. svibanj 2024 17:47