Petar Musa

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
ODLIČNA PARTIJA

VIDEO Petar Musa ušao s klupe i prekinuo dugotrajni post, pogledajte gol i asistenciju hrvatskog napadača

Ovom pobjedom Benfica je zasjela na vrh portugalskog prvenstva
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 29. prosinac 2023. 22:13

Petar Musa odigrao je odličnu utakmicu za Benficu u 3:0 pobjedi protiv Famlicãa u 15. kolu portugalske lige. Musa je ušao s klupe u 70. minuti, no to mu je bilo dovoljno da upiše asistenciju i gol. Time je mladi Vatreni prekinuo post koji je trajao od 24. rujna kada je zadnji put zabio za Benficu, u utakmici 6. kola portugalske lige protiv Portimonensea.

Najprije u 85. minuti, nakon uspješne kontre Benfice, na lijevome krilu loptu prima Gonçalo Guedes koji odmah daje povratnu Musi u šesnaesterac. Mladi napadač izvrsno gradi loptu leđima i predaje loptu Rafi Silvi na rubu šesnaesterca koji pogađa u desni kut gola.

Asistenciju Muse pogledajte OVDJE

Tri minute kasnije Musa dobru partiju okrunio je golom. Nakon ispucavanja golmana Benfice Trubina, Guedes glavom šalje loptu Musi koji ju primiruje i opet predaje Rafi Silvi. Portugalac pokušava dodati Joau Mariju, no sretnim odbijancem lopta mu se vraća i daje ju u prostor Musi koji s lijeve strane gola puca u suprotni kut pored Luiza Juniora koji je neuspješno izletio s gola.

Pogodak Muse pogledajte OVDJE

Ovom pobjedom Benfica je zasjela na vrh Lige Portugal s dva boda više iznad drugoplasiranog Sportinga koji ipak ima utakmicu manje. Famalicãu je ovo peta utakmica bez pobjede u ligi, ali za sad drže solidno osmo mjesto na tablici.

Linker
01. svibanj 2024 07:04