Napad navijača na igrača Sheffield Uniteda

 SCREENSHOT: VIDEO
NEMA MILOSTI

VIDEO: Navijač udario protivničkog kapetana na travnjaku pa dobio žestoku kaznu zatvora

Incident se dogodio prije dva dana, a napadač je već osuđen.
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2022. 23:14

Pravosuđe i ne mora biti sporo kao što smo navikli na ovim prostorima. Recimo, u Engleskoj je jedan navijač Nottingham Foresta kažnjen na gotovo šest mjeseci zatvora zato što je udario Billyja Sharpa, kapetana Sheffield Uniteda.

Incident se dogodio u utorak, nakon što je završila uzvratna utakmica polufinala doigravanja za ulazak u Premiership. U prvoj utakmici je Sheffield pobijedio s 2:1, u uzvratu je bio isti rezultat za Nottingham pa se, nakon produžetaka, pristupilo izvođenju jedanaesteraca u čemu je bio uspješniji Nottingham Forest te tako izborio finale doigravanja u kojem će igrati protiv Huddersfielda.

Navijači Nottingham Foresta su utrčali u teren kako bi proslavili pobjedu sa svojim igračima, ali jednom nije bilo do slavlja nego do nasilja. On se zaletio prema Sharpu, koji zbog ozljede nije igrao na toj utakmici već je bio na klupi. Sharp je razočarano gledao rasplet na terenu, a navijač se zaletio na njega te ga je glavom udario i srušio na pod.

Navijač je odmah uhićen, zahvaljujući video snimci je jasno vidljivo da je imao namjeru udariti Sharpa, a osuđen je već danas. Sudac u Nottinghamu mu je dodijelio kaznu od 24 tjedna boravka u zatvoru, odnosno gotovo pola godine, a uz to ne smije pohoditi niti jednu nogometnu utakmicu u sljedećih deset godina. Iz Nottingham Foresta su već najavili kako će mu doživotno zabraniti dolazak na njihov stadion.

Linker
26. travanj 2024 06:45