VLADO KOS/CROPIX
VAŽAN TRENUTAK

Veliki dan za kultni klub, primopredaja odigrana u tišini, Kustić poručio: ‘Nadam se da će opstati‘

‘Bez takvih uvjeta nemoguće je stvoriti jaku nogometnu školu koja je temelj stvaranja stabilnog kluba‘
Piše: Damir BegovićObjavljeno: 11. svibanj 2023. 21:55

U tišini i bez velike pompe upriličena je primopredaja terena s umjetnom travom na stadionskom kompleksu HNK Cibalia! Tim povodom u Vinkovce je stigao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić koji je "predao ključeve" vinkovačkom gradonačelniku Ivanu Bosančiću i predsjednici HNK Cibalia Dei Lasić. Grad Vinkovci su, inače, investitor, a HNK Cibalia korisnik u ovom - za vinkovački nogomet kapitalnom projektu.

- Ovo je veliki dan, jer će polaznici naše škole nogometa imati uvjete koje zaslužuju, kao i svi njihovi vršnjaci diljem Hrvatske. Bez takvih uvjeta nemoguće je stvoriti jaku nogometnu školu koja je, pak, temelj stvaranja stabilne Cibalije. Zahvala Hrvatskom nogometnom savezu na suradnji i potpori te mogućnosti da i članovi našega kluba, ali u ostalih klubova u okruženju, osjete uvjete u kojima se trenira u Europi - rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Dakle, ovoga tjedna Vukovarsko-srijemska županija prestala je biti posljednja hrvatska županija koja ne raspolaže terenom s umjetnom travom nogometnih dimenzija. Dimenzije vinkovačkog travnjaka, kojim će značajno biti poboljšani uvjeti rada u HNK Cibalia iznose 100×64 metra.

Preciznije, to su dimenzije za igru, dok dimenzije pod umjetnom podlogom iznose 108×74 metra (dakle, plus zeleni pojas uz teren za igru!), čime su zadovoljeni tehnički uvjeti za odigravanje službenih utakmica mlađih kategorija.

Predsjednik HNS-a Kustić je prisnažio:

- Cibalia je klub bogate tradicije, stoga ovaj projekt ima još veće značenje. Upoznat sam s teškom situacijom u vinkovačkom klubu, ali se nadam da će se pronaći rješenje u kojemu će Cibalia opstati, a Hrvatski nogometni savez uvijek će joj pomoći i dati podršku.

image

Marijan Kustić

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

Inače, situacija u Cibaliji nije teška, nego - alarmantna. Komisija za licenciranje u prvom je krugu "spustila rampu" društvu iz Genscherove 10 u kojoj posljednjih dana traje grozničava potraga za financijskim sredstvima neophodnim za sanaciju obveza neophodnih za ishođenje licencije za sljedeću natjecateljsku sezonu.

U aktualnoj Cibalijin status je prilično izvjestan; četiri kola prije njezina svršetka zaostatak za drugoplasiranim Vukovarom 1991 iznosi četiri boda, a prednost nad četvrtoplasiranim Orijentom je sedam bodova. No, nakon završetka sezone slijedi prava bitka, jer praktički svim igračima iz ozbiljne ovosezonske rotacije - istječu ugovori! Nije nevažno ni to da je Grad Vinkovci na klupski račun već prebacio sva proračunska sredstva predviđena za 2023. godinu, a značajnijih prihoda naprosto nema na vidiku...

Linker
18. svibanj 2024 15:54