Borna Barišić i Josip Stanišić

 Bagu Blanco/pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
NOVO NA TRANSFERMARKTU

Vatrenom se gotovo udvostručila cijena, a jedan je Hrvat iz druge lige skuplji za čak 300 posto!?

Stanišiću je ovo najveća vrijednost u karijeri, a u prosincu je čak i pao za dva milijuna
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. ožujak 2024. 20:59

Transfermarkt je ažurirao procijenjene vrijednosti nogometaša u njemačkim ligama, a najveći skok zabilježio je desni bek i stoper reprezentacije i Bayer Leverkusena Josip Stanišić (23). Njemu je vrijednost na tržištu gotovo udvostručena s 10 na 18 milijuna eura. Stanišiću je ovo najveća vrijednost u karijeri, a zanimljivo Transfermarkt mu je prošlog prosinca smanjio vrijednost s 12 na 10 milijuna eura.

Ekstreman skok od čak 300 posto zabilježio je Igor Matanović (20). Napadač Karlsruhea gdje igra kao posuđeni igrač Eintrachta nagrađen je za sjajnu sezonu u njemačkoj drugoj ligi u kojoj je zabio 11 golova i upisao četiri asistencije. Naime, njegova je vrijednost na tržištu skočila s milijun na četiri milijuna eura. S druge, pak, strane status Diona Drene Belje u Augsburgu imao je za posljedicu rušenje njegove vrijednosti na specijaliziranom portalu. Mladi napadač nastupio je ove sezone u 20 utakmica, ali je posljednju počeo još jesenas, i zabio dva gola. Njemu je vrijednost ozbiljno uzdrmana i sa 6,5 milijuna eura pala je na pet milijuna. Najveći skok u vrijednosti u Bundesligi zabilježio je novopečeni njemački reprezentativac Aleksandar Pavlović. Njemu je, naime, vrijednost skočila skoro 12 puta, s dva milijuna eura, na koliko je još jučer bio procijenjen, na čak 25 milijuna.

Inače, najvrijedniji hrvatski nogometaš na tržištu je Joško Gvardiol sa procijenjenih 75 milijuna eura što je pet milijuna manje nego prije posljednjeg ažuriranja, a iza njega slijedi Mateo Kovačić čiju je vrijednost Transfermarkt procijenio na 30 milijuna eura što je osam milijuna manje nego prije dva tjedna kada mu je promijenjena vrijednost. Slijedi Lovro Majer kojem je ostala nepromjenjena vrijednost od 25 milijuna eura, a potom slijede Stanišić, Brozović, Sučić i Baturina koji su procijenjeni na 18 milijuna eura.

Linker
11. travanj 2024 18:55