Ricardo Larreina/zuma Press/profimedia
INTERVJU ZA SN

Vatreni nakon teškog razdoblja opet u fokusu: ‘O jednoj stvari ne mogu niti želim pričati‘

Luka Sučić započinje pripreme s RB Salzburgom, a jasno je iskazao želje za 2024. godinu
Piše: Jure BurićObjavljeno: 05. siječanj 2024. 14:38

Trener momčadi Red Bull Salzburga, Gerhard Struber, danas okuplja svoju momčad i to će biti početak priprema za nastavak prvenstvene utrke u austrijskoj Bundesligi.

Dio te ekspedicije su i naši Roko Šimić te Luka Sučić. Razgovarali smo ukratko sa Sučićem, koji je ujedno česta tema, posljednjih dana, ovdašnjih nogometnih kuloara i predstavnika medija. Naime, radi se o navodnim mogućim destinacijama njegove buduće karijere.

U nekoliko navrata javili su nam se austrijske kolege, raspituju se za vašu budućnost i istinitost vijesti da ćete promijeniti sredinu u skorašnje vrijeme. Koliko te priče imaju temelj i o čemu se radi?

- Ne znam što vam mogu odgovoriti na to pitanje, nego da sam ugovorom vezan za Red Bull Salzburg. Moj fokus je na predstojeće pripreme, da budem što spremniji za ostatak sezone i za reprezentativne aktivnosti, te za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

U kontekstu tih informacija izdvojit ćemo Dortmund, Liverpool i AC Milan, kao najzvučnije mamce. Javna je tajna da ste davna želja Jürgena Kloppa, šefa Liverpoola, i da niste imali onu nesretnu ozljedu i operaciju da biste već bili na Otoku. Kome biste se vi, ipak, najradije priklonili?

- Rekao sam vam da na tu temu ne mogu, niti želim razgovarati. Zapravo, nemam vam što reći. Svako malo pitaju me gdje ću, a ja ne želim da mi ta pitanja odvlače pozornost. Moje je da radim na sebi, da budem potpuno zdrav i spreman, a o karijeri i transferima neka se brinu ljudi koji su za to zaduženi.

image
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Imate li planove kad se radi o toj temi?

- Reći ću vam, plan mi je napraviti transfer, napraviti iskorak u karijeri i za to sam spreman, kao i za nove izazove. Međutim, najvažnije je da budem zdrav. No uistinu ne opterećujem se tim temama jer smo zakoračili u pripremni period i imam klub, koji se zove Red Bull Salzburg.

S kojim željama ulazite u 2024., na sportskom planu?

- Želim biti potpuno zdrav, spreman za sve nogometne izazove i da igram uvijek bolje, bolje i bolje... Na koncu, želim da sa Red Bullom budemo prvaci, a i s Hrvatskom u Njemačkoj, na EP da budemo prvaci. To su mi sportske zelje, a sa svoje strane učinit ću sve da se i ostvare.

Klupske pripreme vam počinju danas, najprije Salzburg, pa od 11. 1. do 20.1. Marbella, kakvi ćete pristupiti pripremama i što očekujete od te faze treninga i rada?

- Vrijeme odmora nisam ležao, bio sam aktivan, radio sam na sebi, ali nista pretjerano, toliko da budem spreman za zadaće koje budu stavljene pred nas. Očekujem dobar pripremni rad, želim se maksimalno spremiti, biti u top formi, a to je jedini način da se lakše dođe do cilja.

Kako gledate i ocjenjujete godinu iza nas?

- Osobno sam zadovoljan, iako uvijek može biti bolje i učinkovitije. Iskreno, to i nastojim, ali ne ide uvijek kako čovjek želi. Odigrao sam dosta utakmica, po ocjenama kritičara bilo je dobro. Poslije ozljede i oporavka nisam padao u depresiju, živio sam nogomet jer ga volim.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Red Bull nije uspio prezimiti u Europi, prvi put nakon 2016.?

- Žao mi je zbog toga, svi smo bili tužni, razočarani, utučeni... Primili smo gol u 93. minuti i to nas je eliminiralo, a Benfica je otišla dalje. Nije moglo biti gore. No naučit ćemo nešto i iz tog nesretnog poraza.

Vi ste postigli pogodak u toj utakmici, prvi poslije godinu i pol?

- Da, tako nekako. Osjećaj i zadovoljstvo u tom trenutku bili su izvrsni jer nam je taj pogodak otvorio vrata proljeća u Europi. Međutim, moram istaknuti da sam zabio za Hrvatsku U21 u Gorici, 17. listopada 2023.

Niste ni u austrijskom prvenstvu dominantni kao prethodnih godina?

- Za to ima i objektivnih razloga. Nekoliko igrača, nositelja igre, otišli su od nas, nisu nas ni ozljede zaobilazile, jednostavno bio je to splet neželjenih okolnosti. Vjerujem u nas i u naslov prvaka. Neće ići laganini, ali ne sumnjam u nas uspjeh.

Spominjali smo kroz razgovor i predstojeće Europsko prvenstvo, što kažete kakve su nam mogućnosti?

- Skupina nije lagana, to je činjenica, a tako i ostali, naši suparnici, govore. Mi znamo svoje, proći skupini i potom ići korak po korak.

Kako se slažete s Rokom Šimićem, vašim suigračem iz Red Bull Salzburga?

- Privatno i sportski slažemo se jako dobro. Roko je divan dečko, pravi prijatelj. Po meni imao je dobru polusezonu unatoč maloj krizi, a to je preživjela cijela naša momčad. Roko je borac, trkač, spreman zabiti iz svake situacije, nešto mi to kod njega sliči na Mandžukića - zaključio je Luka Sučić.

Linker
25. travanj 2024 02:12