ANDY BUCHANAN Afp
TRANSFER SVE BLIŽE

Tuchel i Chelsea panično traže glavnog čovjeka u obrani, kažu da je upravo mladi Hrvat njegov izbor

Posebno će trag ostaviti odlazak Rudigera, koji je imao ključnu ulogu u braničkoj trojci Thomasa Tuchela
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. svibanj 2022. 07:59

Chelsea će sljedećih tjedana biti u velikoj potrazi za obrambenim pojačanjima, nakon što će u sljedeću sezonu ući bez Antonija Rudigera (Real Madrid) i Andreasa Christensena (Barcelona). Posebno će trag ostaviti odlazak Rudigera, koji je imao ključnu ulogu u braničkoj trojci Thomasa Tuchela, kojemu je sada najveći prioritet pronaći zamjenu na lijevoj strani obrane.

Prve dvije mete su mu Gleison Bremer iz Torina, te Joško Gvardiol iz RB Leipziga. No, plan s Bremerom je možda već pao u vodu, jer Calcio Mercato izvještava da je Inter blizu sklapanja ugovora s 25-godišnjim Brazilcem. Navodno je Inter odavno sve dogovorio s igračem, te da klub iz Milana želi finalizirati posao s transferom u kojem bi odšteta iznosila oko 25 milijuna eura.

image
BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp

Joško Gvardiol je, pak, pet godina mlađi od Bremera, jedan je od najperspektivnijih stopera na svijetu. Tuchel je, pišu Englezi, svjestan da je Gvardiol meta mnogih klubova te navodno želi požuriti s tim transferom. No, ako je Bremera mogao dobiti za 25 milijuna eura, Gvardiolova cijena bit će najmanje dvostruko veća. Što za nove vlasnike Chelseaja ne bi trebao biti problem, posebno kad se zna da bi Gvardiol mogao biti stup obrane najmanje sljedećih 10 godina.

Dobra je stvar što Chelsea u svojim redovima već ima Matea Kovačića, Gvardiolovog suigrača iz reprezentacije. I njegova bi uloga mogla biti važna u tom transferu.

Linker
08. svibanj 2024 22:29