Kada je stigao u Napoli Fabiano Santacroce je slovio za velikog talenta kojem predviđaju zvjezdanu karijeru

 FILIPPO MONTEFORTE/AFP/PROFIMEDIA Filippo Monteforte/Afp/Profimedia
MOGAO JE IMATI VELIKU KARIJERU

Trebao je biti novi Nesta, dobio poziv izbornika, a onda sve izgubio: ‘S 20.000 eura dnevno pao sam na 10‘

Fabiano Santacroce je bio jedan od najvećih talijanskih talenata, ali negdje je sve krenulo nizbrdo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2022. 13:26

Fabiano Santacroce je svojedobno slovio za jednog od najvećih talijanskih talenata. Kada je s 22 godine stigao u Napoli za pet i pol milijuna eura, mnogi su ga vidjeli kao novog Alessandra Nestu, no karijera mu je otišla u krivom smjeru i nije realizirao taj potencijal.

Od nogometa se oprostio prije dvije godine u niželigašu Virtusu. Imao je tešku ozljedu koljena, a pisalo se i kako mu nedostaje motivacije, da troši na alkohol i žene i uživa u ludim provodima.

"Kažnjen sam jer sam u Napoliju zakasnio na trening, ali imao sam problema sa snom. Pio sam tablete i nisam čuo alarm. Govorili su da se opijam i drogiram, ali ja nikada nisam zapalio džoint! Nikada!", rekao je Santacroce pa dodao:

"Istina, izlazio sam navečer, ali sa svojom djevojkom i starim prijateljima. Lagali su da se provodim s Južnoamerikancima. Nisam imao puno prijatelja u nogometu. Jedan od onih s kojima sam se družio je Hamšik."

Danas 35-godišnji Santacroce sada radi kao agent i želi svoja iskustva prenijeti mladima kako ne bi ponovili iste greške.

"S 20.000 eura dnevno sam pao na 10 eura i to s dvije tek rođene djevojčice. Nije mi bilo lako. Obitelj mi je pomagala, supruga se bavila modom... Naravno da sam patio, ali novac mi nikada nije bio problem, niti nešto pretjerano važno. Novac je samo sredstvo", kaže bivši igrač Napolija pa dodaje kako je danas stanje ipak dosta bolje:

"Danas zarađujem dovoljno da dobro živimo. Kao dijete sam imao jako malo i snalazio sam se. Dok sam igrao u Parmi sam htio kupiti kuću, ali klub je upao u probleme pa nisam uspio. Danas sam podstanak. Baš nedavno smo se preselili u veći stan. Sretni smo. Nama je ovo dovoljno", zaključio je Santacroce.

Linker
23. travanj 2024 15:45