Rincona su pozdravili mnogobrojni navijači

 PAOLA MAFLA Afp
ISPRAĆAJ LEGENDE

FOTO: Tisuće se okupile da odaju posljednju počast bivšoj zvijezdi madridskog Reala

Navijači su se oprostili od jedne od ikona kolumbijskog nogometa, Freddyja Rincona.
Piše: SNObjavljeno: 17. travanj 2022. 14:05

Freddy Rincon je bio veliki kolumbijski nogometaš, a njegova smrt rastužila je mnoge nogometne zaljubljenike u rodnoj zemlji, ali i diljem svijeta.

Podsjetimo, Rincon je preminuo u srijedu od posljedica teške prometne nesreće u Caliju. Dva dana ranije njegov se autobus zabio u autobus oko 4:30 ujutro u Caliju, a on je bio jedan od pet ozlijeđenih.

Jučer je u Caliju održano bdjenje za Rincona, a na njemu su se okupile tisuće navijača koji su se željeli oprostiti od nogometaša koji je za reprezentaciju Kolumbije odigrao 84 utakmice i postigao 17 golova. Proslavio se golom na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine kada je u sudačkoj nadoknadi utakmice zabio pogodak za 1:1 protiv Njemačke koji je Kolumbiju prvi put u povijesti odveo u drugi krug SP-a.

image

Oproštaj od Rincona

PAOLA MAFLA Afp

image

Komemoracija je održana na nogometnom stadionu

PAOLA MAFLA Afp

image

Rincon je bio jedan od najboljih kolumbijskih nogometaša u povijesti

PAOLA MAFLA Afp

image

Oproštaj od Rincona

PAOLA MAFLA Afp

Rincon je karijeru počeo u Santa Feu 1986. godine. Tri godine kasnije preselio se u Americu de Cali, a slijedio je Palmeiras da bi 1994. godine otišao u Europu, točnije u Napoli. Godinu kasnije došao je u Real, ali se u Madridu nije dugo zadržao - nakon jedne sezone otišao se u Corinthians. U smiraju karijere igrao je i za Santos te Cruzeiro da bi 2004. ponovo došao u Corinthians gdje se i umirovio. Okušao se i u trenerskom poslu, ali nije došao dalje od vođenja mlade momčadi Corinthiansa i pomoćnika u Atletico Mineiru.

image

Rincon u dvoboju s Diegom Simeoneom

MARCELO SALINAS Afp

Linker
01. svibanj 2024 14:39