AFP
TOTALNI REMONT

Tekstonske promjene! Bit će to neki novi PSG, a otići bi mogao čak i Neymar, evo tko je sve na listi za odstrel

Novi trener Paris SG-a Christophe Galtier želi napraviti reda u svlačionici pariškog kluba
Piše: JL.Objavljeno: 04. kolovoz 2022. 16:03

Uovoj momčadi potrebno je reducirati igrački kadar, pa ne možete u ekipi držati one koji jedva igraju. Pronaći ćemo optimalnu širinu momčadi da bi svi mogli sudjelovati u nadolazećoj sezoni. Tako je novi trener Christophe Galtier najavio prve poteze na klupi Paris Saint-Germaina dolaskom na čelo ove momčadi, a francuski mediji ovih su dana otkrili da nisu to bila samo pusta obećanja. Tako ćemo svjedočiti vrlo netipičnom scenariju, jer navikli smo aktualne prvake Francuske spominjati u kontekstu masovne kupovine, ali ovog ljeta to, čini se, neće biti slučaj.

Traže se kupci

U javnost je, naime, procurila lista otpisanih koja pokazuje da ćemo od iduće sezone gledati drukčiji Paris SG. Prvi je momčad napustio Angel di Maria, kojemu su odbili produžiti ugovor (završio je u Juventusu), a još desetorici igrača rečeno je da potraže novi klub, jer Galtier im nikako ne garantira minutažu u novoj sezoni.

Nizozemski reprezentativac i bivši Liverpoolov veznjak Georginio Wijnaldum prvi je na popisu, a njegova promjena destinacije samo je pitanje vremena. Fabrizio Romano izvještava da će nakon jedne sezone u dresu PSG-a najvjerojatnije postati još jedno veliko pojačanje Rome. Istovremeno se vode pregovori s Evertonom oko još jednog otpisanog igrača, a to je senegalski veznjak Idrissa Gueye. Blijedi statistički učinak u dresu Parižana (sedam golova i šest asistencija u 111 nastupa) dovoljan je razlog za Galtierovu konačnu presudu.

Nije to kraj stanjivanja veznog reda PSG-a, jer novi trener ne računa ni na Andera Herreru. Španjolac se redovima Parižana priključio 2019. godine besplatno iz Manchester Uniteda, u jednom trenutku prošle sezone djelovao je kao odličan partner Marcu Verrattiju na sredini terena, ali onda bilježio postupni pad forme do te mjere da, čini se, nema budućnost u ovoj momčadi. Istovremeno se za 40 milijuna eura PSG-u pridružio Leandro Paredes, a izgledno je da će i Argentinac s kolegom iz veznog reda pakirati kofere, jer i njegovo vrijeme na Parku prinčeva je isteklo, procijenio je Galtier.

Blijedi učinak

Treći Argentinac s ispisnicom je Mauro Icardi, koji je prošle sezone s tek pet pogodaka u 30 nastupa potvrdio da su najbolji nogometni dani iza njega. Tri godine pokušavao je dokazati da može biti prvi izbor u vrhu pariškog napada. U prvoj sezoni još se i dalo tomu vjerovati, ali iskusni strateg iz Marseillea ne planira mu ponuditi još kredita. Spominjao se njegov dolazak u Arsenal, ali Englezi tvrde da to više nije opcija. Pronađe li Icardi novi klub, mladi napadač Arnaud Kalimuendo mogao bi biti uklonjen s liste neželjenih.

Nadalje, na Parku prinčeva mjesta više nema niti za Juliana Draxlera, koji je u skoro šest godina mandata imao ulogu veznjaka i krilnog napadača. Onda mu je najčešća pozicija postala ona na klupi za pričuve, pa ostaje dojam da Nijemac nije iskoristio svoj puni potencijal, a primijećen u Schalkeu i Wolfsburgu.

Ni obrambena linija PSG-a nije ostala pošteđena. Njemački reprezentativac Thilo Kehrer na izlaznim je vratima, a Španjolci tvrde da Sevilla u njemu vidi zamjenu za Julesa Koundea, koji se pridružio Barceloni. Na još jednu sezonu ne treba računati ni brzanac s lijevog beka Layvin Kurzawa, a isto vrijedi i za Senegalca Abdoua Dialla.

Neymar se nije pojavio na listi otpisanih, ali posljednjih tjedana vlada poprilično tajanstveno ozračje po pitanju Brazilčeve sudbine. Nedavno je otkrio da mu nitko nije otkrio ulogu u Galtierovoj momčadi, a otprije je poznat njegov narušen odnos s Kylianom Mbappeom, dok je i pariška publika prošle sezone često negodovala zbog Neymarovih prezentacija na terenu. Bila bi to “točka na i” tektonskim promjenama u krugu francuske elite.

Linker
25. travanj 2024 19:13