USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
SJAJNA PARTIJA

Svi se naklonili Biuku, od kritičara do trenera: ‘Ljudi ne razumiju da mu je jedva 20, nekad nije imao sreće‘

Menadžer Cherundolo: ‘Sve što smo radili s njim izuzetno je dobro prenio u djelo‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. svibanj 2023. 23:30

Stipe Biuk postigao je drugi pogodak u dresu Los Angelesa. U drugoj minuti susreta sa San Jose Earthquakesima (2:1) zabio je sjajan gol za vodstvo, da bi njegova momčad izborila tri boda tek u završnici ogleda, kada je Carlos Vela zatresao mrežu s bijele točke. Odlična Biukova partija oduševila je američku kritiku, a i trener Los Angelesa Steven Cherundolo imao je samo riječi hvale.

Nesretni trenuci

Američki mediji tijekom sezone su imali ponešto kritika na 20-godišnjeg napadača, a Cherundolo je nakon utakmice stao u obranu bivšeg hajdukovca i podrobno objasnio zašto mu je koristan. Kaže, Biukove prezentacije mnogo su bolje nego što golgeterski učinak govori.

- U nekim situacijama imao je malo nesreće. Vratari su odlično branili, imao je nekoliko trenutaka u kojima mu fortuna nije išla na ruku. Već nekoliko puta trebao se upisati u strijelce. Na utakmici ste mogli vidjeti na čemu smo poradili s njim. Kratka kontrola, kratki dodiri, povlačenje okidača umjesto dužih poteza. Tako se stvara teška situacija za protivničkog golmana. Biuk je izuzetno dobro sve to proveo u djelo, jako sam sretan zbog njega. Odlično je odigrao večeras - rekao je Cherundolo, prenosi tamošnji portal The Striker.

image
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia

Javio se i glavni junak, također "striker", odnosno strijelac prvog pogotka.

- Radio sam na treningu svaki dan i jako sam sretan zbog ovog gola. To će mi dati samopouzdanje da nastavim ovako - kazao je Biuk.

I spomenuti portal The Striker iznio je ocjenu u skladu sa stajalištem američkog stručnjaka na klupi Los Angelesa. Kažu, možda se previše očekuje od igrača s takvom cijenom, a navijači ponekad ne razumiju zahtjeve adaptacije, pogotovo kada je u pitanju ovako drastična promjena kakvu je Biuk proživio početkom godine.

"Biuk je nedvojbeno jedan od najboljih mladih kreatora u MLS-u, posebice po pitanju driblinga, ali mnoge je frustrirao nedostatak njegove završnice. Visoka očekivanja neizbježna su ususret cijeni od 6,5 milijuna, ali tim očekivanjima treba ispravno upravljati. Biuk je u Los Angelesu da bi se razvio u najboljeg igrača što može biti, dugoročno će to ići u korist kluba, no potrebno je vrijeme. Ljubi bi trebali očekivati takvo razdoblje prilagodbe, jedva da ima 20 godina i upravo se preselio na drugi kraj svijeta", staju analitičari The Strikera u Biukovu obranu.

Biukov sjajan moment stigao je u pravo vrijeme. LAFC će u narednim danima igrati dva finala - prvo se odnosi na US Open Cup, a završni i najvažniji čin slijedi prvog dana lipnja. Tada Biuk i suigrači igraju u finalu CONCACAF Lige prvaka, najprestižnijeg natjecanja dalekih nam i prekooceanskih prostora.

Linker
14. svibanj 2024 15:37