Sunil Chhetri i Igor Štimac
 YANGYUANYONG/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
U SUBOTU PO TROFEJ

Štimcu crveni karton, ali i veliko finale! Indija pod njim još nikad nije zabila ovoliko golova

Na utakmici je briljirao 37-godišnji Sunil Chhetri čija statistika izgleda sve impresivnije
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. listopad 2021. 20:20

Igor Štimac u srijedu je izborio finale SAFF Championshipa, prvenstva reprezentacija južne Azije. Njegova je Indija s 3:1 svladala domaćina Maldive, zauzela prvo mjesto na ljestvici i u finalu će 16. listopada na Nacionalnom stadionu u Maleu igrati protiv Nepala.

Tako turnir koji su Indijci otvorili slabo, s dva remija protiv Bangladeša i Šri Lanke, ipak završava s Indijom u finalu. Nepal su već pobijedili, 10. listopada bilo je 1:0 za Štimčevu momčad.

U posljednjoj utakmici grupnog dijela junak je bio 37-godišnji Sunil Chhetri, koji je golom presudio i Nepalcima. Zabio je Maldivima dva pogotka i došao do brojke od 79 golova za Indiju. Njegovi sunarodnjaci ga hvale da je sada zabio dva više od Pelea za Brazil i jedan manje od Lea Messija za Argentinu. S Godfreyjem Chitaluom iz Zambije (1968.-1980.) opaki napadač Bengalurua sada dijeli šesto mjesto na ljestvici najboljih internacionalnih strijelaca svih vremena, na listi koju sa 115 golova predvodi Cristiano Ronaldo.

Štimac je po 21. put vodio Indiju i prvi put u njegovom mandatu ona je na jednoj utakmici zabila više od dva pogotka. No nije bivši izbornik Hrvatske odradio dvoboj do kraja, u 80. minuti sudac mu je pokazao drugi žuti karton i isključio ga zbog brojnih prigovora.

Indija, uvjerljivo najuspješnija momčad SAFF-a, na 13. prvenstvu južne Azije ide po svoj osmi naslov, Maldivi će ostati na dva, dok po jedan imaju Bangladeš, Afganistan i Šri Lanka. Nepal će, dakle, u subotu loviti svoju prvu titulu.

Linker
20. travanj 2024 10:54