Marius Sumudica
 FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp
PRESICA ZA PAMĆENJE

Šou u Beogradu nakon pobjede Crvene zvezde: ‘Šta da radim? Da uzmem pištolj i da upucam nekog?‘

Trener rumunjskog prvaka na kraju se i ispričavao naciji zbog lošeg rezultata na Marakani.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 12:25

Nakon ispadanja od Šerifa u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, nogometaši beogradske Crvene zvezde dobili su priliku za ulazak u Europsku ligu. No, prije eventualnog ulaska u grupnu fazu tog natjecanja, srpski prvak mora proći rumunjski Cluj u doigravanju. Prvi, veliki dio posla obavljen je u utorak kada je Zvezda na svojoj Marakani u prvom susretu slavila s visokih 4:0. Uzvrat u Rumunjskoj za tjedan dana trebao bi dakle, biti samo formalnost.

Podsjetimo, porazom od tog istog Šerifa (0:3) u prvoj utakmici Playoff-runde Lige prvaka, blizu ulaska u grupnu fazu Europske lige ušao je i hrvatski prvak Dinamo, koji će za tjedan dana na Maksimiru morati napraviti veliki podvig i nadoknaditi tri pogotka zaostatka kako bi ušao u Ligu prvaka.

No, zanimljivi trenuci dogodili su se nakon sinoćnje utakmice u Beogradu. Trener gostujuće, poražene momčadi Cluja, kontroverzni Rumunj, Marius Sumudica, imao je u najmanju ruku zanimljivo obraćanje medijima na press-konferenciji.

- Prvo, moramo priznati da je ovo sramotan rezultat. Sve to je zahvaljujući nevjerojatnim individualnim greškama. Ne bih se žalio na to, jer kada igrate nogomet stalno nešto novo naučite. Ne bih volio opet vidjeti ovako lošu igru mojih izabranika. Igrali smo protiv ekipe koja je djelovala odmornije od nas, vidjeli smo da su dobili sve duele u igri 1 na 1. Vidjeli ste i sami da su u prvom poluvremenu samo dva puta došli do kaznenog prostora i primili smo dva gola. U drugom dijelu smo im dali dva poklona. Iz prekida smo olako primali golove i ako je to greška trenera, preuzimam odgovornost - počeo je Sumudica.

image
FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp

A onda je uslijedio pravi show-program.

- Ovakve golove koje smo primili, na taj način smo primili da ja to nisam vidio ni u trećoj ligi gdje sam bio trener. Svaki put kad dođem pred vas, dolazim sa istinom, imam snage priznati svoje greške, ali ovom prilikom mislim da bi ovdje pored mene trebalo biti još šest, sedam igrača i da onda oni objasne što se dogodilo. Trebalo bi ih biti sram u odnosu na ono što su pokazali. Imali smo problema s ozljedama i otkazivanjima i najveći broj utakmica u Europi. Sreli smo jednu normalnu ekipu, ekipu koja je profitirala od naših grešaka, a koja ima dobre igrače i dobro plaćene igrače. Vrijede više, a ako smo im skloni tako davati poklone, što da ja radim? - pitao se Sumudica pa nastavio:

- Da uzmem pištolj pa da upucam nekog kad izgubi igrača? Tri gola smo primili iz kontri, što da radimo. Kao na Playstadionu, FIFI, tamo bih bar pokušao nešto napraviti, ovdje nisam mogao. Ivanić kod kornera daje gol bez skoka. Što ja da radim? Zar ja da uđem skakati s Ivanićem? Griješim li u nečemu? Pitajte i srpske novinare što da radim - bio je očajan trener Cluja.

- Za ono što sam ja kriv, spreman sam prihvatiti krivicu, ali tu je bilo banalnih situacija, kao kada otvoriš lopovu vrata i kažeš 'evo ti Rolex, nosi'. Vi se smijete, a to je istina i ja to ne mogu više držati u sebi. Iz dva centaršuta dva gola, a u drugom poluvremenu kao da je stigao Božić smo poklanjali. Mene nitko ne brani, svi me napadaju, a ja pokušavam da biti korektan. Nitko da stane u moju obranu. Ovdje sam previše dobar. Poslije utakmice sam morao neke igrače vodti i na zahod pošto su bili uzbuđeni. Što da okrećem sada kad je 4:0...

Nije to bilo sve, još se Sumudica ispričavao poklonicima nogometa u Rumunjskoj...

- Iako je razlika u vrijednosti igrača u korist Crvene zvezde, naši igrači su im i pored toga što su ovi vrijedniji, davali poklone. Čestitam Zvezdi na rezultatu, imaju sjajnu publiku i želim im mnogo sreće u budućnosti. Ispričavam se mom narodu i državi zbog ovoga što se dogodilo - poručio je Sumudica.

Linker
25. travanj 2024 13:13