ETHAN MILLER Afp
PROBLEM S FINANCIJAMA

Šok za Xavija i Barcu! Ovog ljeta dvojac je došao kao veliko pojačanje, a već u idućih 48 sati bi mogli otići

Barcelona je ovog ljeta masovno kupovala, a to bi je moglo u konačnici skupo koštati
Piše: SNObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 09:52

Bez ikakve dvojbe momčad Barcelone je ovog ljeta odradila sjajan posao kada je dovođenje novih igrača u pitanju, ali u čitavoj priči postoji jedan veliki problem. Naime, Katalonci nemaju pravo registrirati nova pojačanja sve do trenutka dok ne zadovolje financijski fair-play.

To drugim riječima znači da će morati i prodavati, ali i rezati neke ugovore u aktualnom kadru. Jedini od onih koji bi mogli napustiti klub prije nego što su uopće odigrali jednu utakmicu su Franck Kessie i Andreas Christensen.

image
ETHAN MILLER Afp

Spomenut dvojac u svojim ugovorima ima klauzulu koja im garantira da mogu otići kao slobodni igrači ukoliko ne budu registrirani za od prve službene utakmice. Administrativni problemi na Nou Campu sada su postali vrlo ozbiljni i događa se upravo ono čega se trener Xavi Hernandez najviše pribojavao.

image
ETHAN MILLER Afp

Osim što ima problema s financijama, Barcelona je ovog ljeta masovno kupovala, a to bi je moglo u konačnici skupo koštati. Stvar je vrlo jasna, ukoliko uprava ne pronađe način kako da registrira Kessie i Christensena u idućih 48 sati, spomenuti dvojac će vjerojatno napustiti redove španjolskog velikana.

Linker
18. travanj 2024 14:04