MIHAI BARBU Afp
SUPERSPORT PROGNOZA DANA

Slabosti austrijske obrane mogle bi presuditi protiv Ukrajine, Nizozemci i Belgijanci su veliki favoriti

Čak četiri utakmice i konačne rasplete u skupinama B i C imaju priliku pratiti gledatelji na Euru
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2021. 09:59

Ukrajina - Australija 1

Obje reprezentacije imaju po pobjedu i u većini kombinacija s bodom prolaze dalje u osminu finala. Međutim, kalkulacije se često obiju o glavu, pa bismo u Bukureštu mogli gledati otvoreni nogomet. Ukrajina je pokazala više na ovom turniru, Jarmolenko igra u velikoj formi, a ima i dobru pratnju u Jaremčuku i Malinovskom. Obrana Austrije pokazala je dosta slabosti i to bi moglo presuditi.

Sjeverna Makedonija - Nizozemska 2

Iako utakmica nema baš nikakvu natjecateljsku draž, jer su Makedonci već ispali s Eura, a Nizozemci osigurali prolazak i prvo mjesto, sigurno da će se obje momčadi htjeti oprostiti od skupine s pobjedom. Makedonci su ostavili dobar dojam, međutim, pokazalo se da još nemaju dovoljno klase za turnirski način igranja. Nizozemci će odmarati neke igrače, ali do pobjede bi ipak trebali doći.

Finska - Belgija 2

Finci su na startu uzeli bodove protiv Danske u utakmici koju je obilježila borba za Eriksenov život, potom su minimalno poraženi od Rusije. Sad ih čeka najteži suparnik u skupini. Iako bi belgijski izbornik Martinez mogao odmarati pojedine igrače za nastavak Eura, njegova momčad ima širok raspon kvalitete. Zanimljivo da je Finska bez poraza u posljednjih sedam utakmica protiv Belgije.

Ruska - Danska X

Danci su odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme protiv Belgije, koja je u nastavku ulaskom sjajnog De Bruynea preokrenula utakmicu u svoju korist. Rusija sigurno nije suparnik takvog kalibra, ali ima kvalitetu kojom se može suprotstaviti Danskoj. Rusija je trenutačno druga u skupini zbog boljeg međusobnog omjera od Finske, koja ide na noge Belgiji, te bi joj remi vjerojatno bio dovoljan za osiguravanje drugog mjesta.

Linker
26. travanj 2024 11:19